18 / 04 / 2024

Yeşil otellere ilgi 4 yılda yüzde 128 arttı!

Yeşil otellere ilgi 4 yılda yüzde 128 arttı!

Turizmde artık turist de yatırımcı da çevre dostu binalara yöneliyor. Dünya genelinde yeşil bina kriterlerine uygun tasarlanıp işletilen otellerin sayısı artıyor. Çevre dostu turizm yatırımları 4 yılda yüzde 128 arttı...



Turizmde artık turist de yatırımcı da çevre dostu binalara yöneliyor. Dünya genelinde yeşil bina kriterlerine uygun tasarlanıp işletilen otellerin sayısı artıyor. Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı, çevre dostu turizm yatırımlarına ilginin 4 yılda yüzde 128'den fazla artış gösterdiğine dikkat çekti. Ilıcalı sadece yatırımların değil, dünyayı gezmek, dinlenmek ve eğlenmek için seyahate çıkan turistlerin ve küresel anlaşmalar yapan firmaların da yeşil otellere ilgisinin arttığını söyledi. ABD'nin önde gelen araştırma kuruluşu McGraw Hill'in son raporuna göre, yeşil otel işletmecilerinin yüzde 50'sinin yıllık toplam operasyonel maliyetleri farklı oranlarda azalıyor. Yüzde 70'inin enerji maliyetleri yıllık ortalama yüzde 15 düşüyor. Yatırımcıların yüzde 70'inden fazlası mülk değerinde ortalama yüzde 11, bina yatırım geri dönüşlerinde de ortalama yüzde 15 artış olduğunu belirtiyor. 


DEVLER DE TAKİPTE 

Ayrıca marka bilinirliği ve sosyal sorumluluk açısından büyük otel zincirlerinin yeşil binalara olan ilgisi oldukça yüksek. USA TODAY kaynaklı habere göre, Hilton, Marriott, Wyndham, Sheraton gibi dünyanın önde gelen otel zincirleri artık yeşil bina sertifikalı otellere sahip olmayı hedefliyor. 


Sabah 




Geri Dön