26 / 04 / 2024

Yıkımına başlanan Bursa İller Bankası'nın binası çöktü!

Yıkımına başlanan Bursa İller Bankası'nın binası çöktü!

Bursa'da yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu cadde üzerinde bulunan İller Bankası´na ait eski binanın yıkıma başlandı. Bina kısa süre sonra kendiliğinden çöktü.



Bursa'da Merkez Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde İller Bankası'na ait lojmanların yıkımına başlandı.

CNN Türk'te yer alan habere göre, 3 bloktan oluşan lojmanların ilk bloğunun iş makineleriyle yıkımı tamamlanmıştı. İkinci bloğun yıkımında çalışan işçiler, dün mesai bitiminin ardından iş makinelerini durdurup, yıkım alanından çıktı. 

İller Bankası'na ait eski bina yaklaşık yarım saat sonra büyük bir gürültüyle kendiliğinden çöktü. Güvenlik şeriti çekilen bölgede üyük bir toz bulutunu oluştu. Caddede yayalar ve araçlarıyla seyir halindeki sürücüler, büyük tehlike atlattı. Paniğe kapılan yayalar ile araçlarını terk etti. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Çökme anı, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kayıt altına alındı. Olay sırasında bir kişinin 'Yolu trafiğe kapatın' diye bağırdığı duyuldu. Sürücüler, yıkım bölgesinde görevli kişilerle tartıştı. Bölgeye ekiplerin olaya müdahe etmesiyle sürücüler sakinleştirildi. 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf, "İller Bankası’nın eski binası yıkılırken çalışanlar güvenlik önlemi almıyor. Göstermelik biraz su sıkıyorlar. Yıkım sırasında her yer toz duman oluyor. Gerekli önlemlerin alınmasın istiyoruz. Yarın burada büyük facianın olmayacağına kim garanti verebilir" diye konuştu.


Geri Dön