29 / 03 / 2024

Yılda 600 bin konut, talebi karşılamıyor!

Yılda 600 bin konut, talebi karşılamıyor!

Mehmet Gür “2015 yılı içinde 2 seçimin birden yapılması inşaat sektörünü bazı aylarda durağanlaştırmasına rağmen, genel olarak ekonomimizin güçlü olması sayesinde iyi bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim" dedi.




2015 yılını değerlendiren ve 2016 yılı öngörülerini paylaşan Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gür:


“2015 yılı içinde 2 seçimin birden yapılması inşaat sektörünü bazı aylarda durağanlaştırmasına rağmen, genel olarak ekonomimizin güçlü olması sayesinde iyi bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim. Ayrıca seçim sonuçlarının tek parti iktidarı ile sonuçlanmasını önümüzdeki dönemde ekonominin daha da güçleneceğinin habercisi olarak görüyorum. 2015 yılı TÜİK konut satışı verilerine baktığımızda sektörün sadece Ocak ve Eylül aylarında bir düşüş yaşadığını diğer aylarda ise 2014 yılına göre ortalama %10 oranında artmış olduğunu görüyoruz. Ayrıca 2015 yılının Ocak-Eylül döneminde toplam konut satışı 936 bin 615 adet olarak açıklanmıştı. Bu rakamın yıl sonunda 1 milyon 250 bini bulacağını düşünüyorum” dedi.


Yılda 600 Bin Konut Talebi Karşılamıyor

2016 yılında konut talebinin daha da artacağını ifade eden Mehmet Gür, “Sektördeki konut talebi ekonomideki istikrar ve gelir seviyesiyle paralel olarak artıyor.Türkiye’de her yıl yaklaşık 600 bin konut inşa ediliyor olmasına rağmen bu sayı beklenen talebin çok altında kalıyor. Uluslararası kurum ve kuruluşların raporlarını incelediğimizde Türkiye’nin 2016 yılında da konut sektöründe büyümeye devam edeceğini ve ülkemizde büyük ölçüde karşılanmayı bekleyen bir talep olduğunu görüyoruz. İnşaat sektörü güven endeksinin 84,29 değerinin ise genel seçim sonrasında bir anda pozitife dönen algının en net göstergesidir.İnşaat güven endeksinde Kasım ayında görülen bu gelişme, sektörün 2016 yılına pozitif bir başlangıç yapacağına işaret ediyor.Bu talep çerçevesinde Ortadoğu Grup olarak 2016 yılında da birçok yeni projenin startını vereceğimizi söyleyebilirim” dedi.




Haber Ortadoğu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Grup İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurıılıı Üyesi Mehmet Gür Konut sektöründe 2015 yılını değerlendirdi ve 2016 yılı öngörülerini paylaştı. Gür; "2015 yılı içinde 2 seçimin birden yapılması inşaat sektörünü bazı aylarda durağanlaştırmasına rağmen, genel olarak ekonomimizin güçlü olması sayesinde iyi bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim. Ayrıca seçim sonuçlarının tek parti iktidarı ile sonuçlanmasını önümüzdeki dönemde ekonominin daha da güçleneceğinin habercisi olarak görüyorum. 2015 yılı TÜİK konut satışıverilerine baktığımızda sektörün sadece Ocak ve Eylül aylarında bir düşüş yaşadığını diğer aylarda ise 2014 yılına göre ortalama %10 oranında aitmiş olduğunu görüyoruz. Ayrıca 2015 yılının Ocak-Eylül döneminde toplam konut satışı 936 bin 615 adet olarak açıklanmıştı. Bu rakamın yıl sonunda 1 milyon 250 bini bulacağını düşünüyorum" dedi. 2016 yılında konut talebinin daha da anacağını ifade eden Mehmet Gür, "Sektördeki konut talebi ekonomideki istikrar ve gelir seviyesiyle paralel olarakartıyor. Türkiye'de her yıl yaklaşık 600 bin konut inşa ediliyor olmasına rağmen bu sayı beklenen talebin çok altında kalıyor. Uluslararası kurum ve kuruluşlaınıraporlannı incelediğimizde Türkiye'nin 2016 yılında da konut sektöründe büyümeye devam edeceğini ve ülkemizde büyük ölçüde karşılanmayı tekleyen bir talep olduğunu görüyoruz. İnşaat sektörü güven endeksinin 84.29 değerinin ise genel seçim sonrasında bir anda pozitife dönen algının en net göstergesidir.İnşaat güven endeksinde Kasım ayında görülen bu gelişme, sektörün 2016 yılına pozitif bir başlangıç yapacağına işaret ediyor. Bu talep çerçevesinde Ortadoğu Gnıp olarak 2016 yılında da birçok yeni projenin startını vereceğimizi söyleyebilirim" dedi. 




Ortadoğu


Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gür, Türkiye'de yılda üretilen 600 bin konutun talebi karşılamaya yetmediğini söyledi Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, 2015 yılını değerlendirerek, 2016 yılı öngörülerini paylaştı. 


Türkiye'de her yıl yaklaşık 600 bin konut inşa ediliyor olmasına rağmen talebe yetmediğini öne süren Mehmet Gür, verilere göre Türkiye'nin 2016 yılında konut sektöründe büyümeye devam edeceğini kaydetti. 


2016 yılında konut talebinin daha da artacağını ifade eden Mehmet Gür, "Uluslararası kurum ve kuruluşların raporlarını incelediğimizde Türkiye'nin 2016 yılında da konut sektöründe büyümeye devam edeceğini ve ülkemizde büyük ölçüde karşılanmayı bekleyen bir talep olduğunu görüyoruz" dedi. 


YENİ PROJELER YOLDA 

İnşaat güven endeksinde kasım ayında görülen artışın, sektörün 2016 yılma pozitif bir başlangıç yapacağına işaret olarak verileri değerlendiren Gür, "Bu talep çerçevesinde Ortadoğu Grup olarak 2016 yılında birçok yeni projeyi başlatacağımızı söyleyebilirim" dedi. 


Özgür Düşünce


Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gelişen ve büyüyen ekonomisiyle cazibe merkezi haline gelen Türkiye, yabancı yatırımcının da talebiyle konut satışlarında kendi rekorunu kırması bekleniyor. 


SEKTÖRDEKİ konut talebi ekonomideki istikrar ve gelir seviyesiyle paralel olarak arttığını söyleyen Mehmet Gür, "Türkiye'de her yıl yaklaşık 600 bin konut inşa ediliyor olmasına rağmen bu sayı beklenen talebin çok altında kalıyor. Uluslararası kurum ve kuruluşların raporlarını incelediğimizde Türkiye'nin 2016 yılında da konut sektöründe büyümeye devam edeceğini ve ülkemizde büyük ölçüde karşılanmayı bekleyen bir talep olduğunu görüyoruz." dedi. 


GÜVEN ENDEKSİ ARTIYOR 

İnşaat sektörü güven endeksinin 84,29 değerinin ise genel seçim sonrasında biranda pozitife dönen algının en net göstergesidir. İnşaat güven endeksinde Kasım ayında görülen bu gelişme, sektörün 2016 yılına pozitif bir başlangıç yapacağına işaret ediyor.


Güneş


Geri Dön