18 / 04 / 2024

Yılmaz Büyükerşen'den İYTE öğrencilerine şehir planlama dersi!

Yılmaz Büyükerşen'den İYTE öğrencilerine şehir planlama dersi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama bölümü 3.sınıf öğrencileri bölge ve strateji planı üzerine çalışma gerçekleştirmek üzere Eskişehir’e geldiler.




Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinden sonra benzer bir çalışma için Eskişehir’e gelen  İzmir  Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama bölümü öğrencileri Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret ettiler. Meclis salonunda gerçekleşen ziyarette Başkan Büyükerşen öğrencilere Eskişehir’in şehircilik gelişimini anlattı.


4 dönemdir başkanlık görevini yürüttüğünü ancak Eskişehir’in şehir planlaması için üniversite döneminden beri akademisyenlerle çalıştıklarını ifade eden Büyükerşen “Doksanlı yıllarda şehrin akademisyenleri olarak sürekli toplantılar düzenleyerek sorunları ve eksiklikleri tespit ettik. Bu toplantılara şehirde söz sahibi insanların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarda katılırdı. O yıllarda tespit ettiğimiz sorunların tümü Belediye Başkanı olduğum dönemde karşımıza çıktı. Eskişehir’in en büyük sorunlarından biri olan Porsuk Projesi’ni tamamlayarak bugün Eskişehir’i bir turizm kenti haline getirdik.” dedi. Hayata geçirdikleri diğer projeler hakkında da öğrencileri bilgilendiren Başkan Büyükerşen, ders konusu olarak Eskişehir’i seçtikleri için öğrencilere teşekkür etti.


Kendilerini kabul ettiği için Başkan Büyükerşen’e teşekkür eden Doç. Dr. Semahat Özdemir, öğrencilerin Eskişehir’de olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Öğrenciler ise Eskişehir’i seçmelerinde Yılmaz Büyükerşen isminin büyük etkisi olduğunun altını çizerek Eskişehir’i gezdiklerinde şehrin kültür, sanat ve turizm kenti olduğunu gördüklerini ifade ettiler.



Eskişehir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön