26 / 04 / 2024

YKS ve LGS erteleniyor mu? MEB’den son dakika açıklaması!

YKS ve LGS erteleniyor mu? MEB’den son dakika açıklaması!

Kahramanmaraş merkezli Türkiye’yi sarsan iki depremin ardından ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitelerde eğitime ara verildi. Fakat kısa süre sonra milyonlarca öğrencinin geleceğini etkileyecek  YKS ve LYS sınavları yapılacak. Peki sınavlar erteleniyor mu? Pek çok öğrenci ve aileleri bu sorunun yan



Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), öğrencilerin büyük kısmının lisenin ilk sınıfından itibaren hazırlandıkları ve büyük emek verdikleri, hayatlarının yönünü belirleyen iki önemli sınav. Depremde ilkokul, ortaöğretim ve üniversite dahil eğitime tamamen ara verilmesi nedeniyle veliler ve öğrenciler YKS ve LYS’nin yapılıp yapılmayacağını araştırıyor.

Lise öğrencilerinin geleceğini belirleyen iki önemli sınav olması nedeniyle gençler ve aileleri için büyük önem taşıyan bu konuda açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi.

 YKS ve LGS erteleniyor mu? MEB’den son dakika açıklaması!

Eğitime ne zaman başlanacağına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Özer,  YKS, LYS sınavları dahil merak edilen her konuya açıklık getirdi.

Peki YKS ve LGS sınavları zamanında olacak mı, yoksa ertelenecek mi? YKS ve LGS sınavlarının bu yıl hiç yapılmama ihtimali var mı? İşte yanıtlar…

 


Geri Dön