19 / 04 / 2024

YÖK’ten gençlere bomba gibi haber! YÖK memur alımı başvurusu az önce başladı! Acele eden işi kapacak!

YÖK’ten gençlere bomba gibi haber! YÖK memur alımı başvurusu az önce başladı! Acele eden işi kapacak!

Yükseköğretim Kurulu paylaştığı son dakika duyurusuyla memur alımı yapacağını açıkladı. Başvuru süreci biraz önce başladı. Kimler başvuru yapabilecek? KPSS şartı nedir? İşte detaylar...



BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

Yükseköğretim Kurulu memur alımı için az önce başvuru sürecini başlattı. Bu kapsamda başvuracak adaylar başvurularını 23 Ocak 2023 tarihinden başlayarak en geç 3 Şubat 2023 tarihine kadar yapabilecek. Başvurular yalnızca elektronik ortamda doldurulacak.

Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu (son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf bulundurmak şartıyla) ile birlikte aşağıda yer alan belgeleri 20 Ocak 2023 tarihi ile 03 Şubat 2023 tarihleri arasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600. Cadde No: 10 06800 Bilkent/Çankaya/ANKARA adresine şahsen, elden ya da posta yoluyla teslim etmeleri gerekecek.

BAŞVURU BELGELERİ NEDİR?

a) KPSS sonuç belgesinin aslı ya da fotokopisi veya bilgisayar çıktısı,

b) Yükseköğretim diplomasının ya da geçici mezuniyet belgesinin aslı ya da belgenin verildiği Kurumca veya Başkanlıkça onaylanmış örneği,

c) İki tane vesikalık fotoğraf,

ç) Başvuracak adayın özgeçmişi.

YÖK’ten gençlere bomba gibi haber! YÖK memur alımı başvurusu az önce başladı! Acele eden işi kapacak!

KONTENJAN BİLGİSİ NEDİR?

Yükseköğretim Kurulu memur alımları 15 kişilik kadro ile yapılacak. Bu çerçevede, Hukuk 4, Kamu Yönetimi 5, İşletme 2, İktisat 2, Maliye 2 olmak üzere toplam 15 memur alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Başvuracak adaylardan genel olarak 657 sayılı Devlet memurları yasasının 48. maddesindeki koşullar aranacak. Ayrıca adayın 2021 ya da 2022 KPSS'den minimum 85 puan almış olması gerekecek. Alım yapılacak alana göre ilgili bölümlerin 4 yıllık lisans alanlarından mezun olmuş olması gerekecek ve adayın 35 yaşından gün almamış olmak koşullarıı aranacak.

İŞKUR müjdeleri peş peşe veriyor! Acilen DSİ'de çalışacak personel aranıyor! Hemen göz atın!

İŞKUR’dan işsizlere müjde üstüne müjde! 40 ilde KPSS’siz personel alımı! Son başvuru tarihi bugün!

İşsizlere müjde üstüne müjde! İŞKUR 81 ilde alım yapacak! Müjdeli haber resmen açıklandı!


Geri Dön