26 / 04 / 2024

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen anahtar teslim proje modelinin, bir yatırımın yapım aşamalarındaki tüm gerekliliklerin yüklenici tarafından üstlenildiği modeli ifade ettiğini kaydeden Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada "Ülkemizdeki şirketlerin mühendislik becerilerini kullanarak katma değeri yüksek işler yapabilme kapasitesi var. Ancak bu konudaki kabiliyetlerimizi dünya ölçeğinde kabul ettirebilmemiz için, Türk şirketlerinin kendi inisiyatifleri ile çözüm üretemedikleri finansman, kredibilite, teminat gücü gibi konular özelinde desteklenmesi gerekiyor. Pek çok şirketimiz bu konuları aşıp yurt dışı pazarlara çıkamıyor" şeklinde konuştu.

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Emtialarda arz güvenliği riski var mı?

Yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde üretime ara veren tesisler sebebiyle tüm dünyada emtia arzında ciddi düşüşler yaşandığına değinen Sintek Heavy Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan: “Pandeminin azalması ile artan talep, düşük arz ve zayıf stok durumu ile karşılaşınca ham madde ve ara mamüle erişimin güçleştiğini, bunun doğal sonucu olarak da fiyatların çok hızlı bir şekilde yükseldiğini gördük. Şu anda devam eden savaş nedeniyle de sanayinin ana girdilerinden petrol, kömür ve demir cevheri gibi emtialarda arz güvenliği riske girince, sorun biz müteahhitler açısından daha da büyüdü” diye konuştu.
 


Geri Dön