26 / 04 / 2024

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...



Demirçelik ve Çimento Sanayinde yatırımlar devam ediyor

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen demirçelik ve çimento üretiminin ve tüketiminin, dönemsel olarak artma-eksilme göstermesine karşın uzun vadede sürekli artma eğiliminde olacağını ve talebin sürekli artarak süreceğini kaydeden Hüseyin Özkan: “Demir çelik ve çimento yatırımlarının uzun vadede vazgeçilmez ve karlı yatırımlar olduğu şüphesiz. Bu sektörde ülkemizi başarıyla temsil eden, dünya markası olmuş, ciddi miktarlarda ihracat yapan, yurt dışındaki tesislerinde üretim yapan çok güçlü firmalarımız var. Ülkemizdeki başlıca demir çelik ve çimento üreticilerinin ciddi miktarda yatırımları devam ediyor.  Pandemi, süreçleri bir miktar uzatmış olabilir ancak yatırımlar durmadı" dedi.

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Yenilenebilir enerji özelinde yatırımlar artacak mı?

Yaptığı açıklamada Türkiye'de son birkaç senedir fosil yakıt bazlı enerji santralleri tarafında kayda değer bir yatırım olmadığını da değinen Hüseyin Özkan: “Daha çok yenilenebilir kaynaklar üzerindeki yatırımlar devam ediyor. Yenilenebilir enerjide, endüstriyel boyuttaki yatırımlara ek olarak, örneğin çatı kurulumlu GES’lerde olduğu gibi, artık daha fazla sayıda son kullanıcının yatırımcı durumuna geçtiği bir dönem yaşıyoruz. Bir de, bilindiği üzere inşaatı devam eden ve bizim de görev aldığımız Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatı sürüyor. Bunun dışında enerji tesislerinin çevre kriterlerine uygunluğuna yönelik devam eden ve planlanan yatırımlar var. Türkiye enerji arz güvenliğinde oldukça gelişmiş bir kapasiteye ve alt yapıya sahip. Dışa bağımlılığı azaltmak üzere gerek yenilenebilir kaynaklara gerekse kendi madenlerimize yönelik projelerin ülkemiz için daha sürdürülebilir olduğunu düşünüyorum. Enerji sektöründe bu yıl belki bir büyük proje daha olmasını, onun dışında yenilenebilir enerji tarafında yatırımların artacağını öngörüyoruz”. dedi.

 

 


Geri Dön