25 / 04 / 2024

Zafer Mutlu: Kentsel dönüşümde birlik sağlanmalı!

Zafer Mutlu: Kentsel dönüşümde birlik sağlanmalı!

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu düzenlediği basın toplantısında deprem hakkında görüşlerini paylaştı. Başkan Mutlu; “Her şeyden önce toplanma alanlarımız, kapasiteleri ve yeterlilikleri irdelenmelidir ”dedi.



Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu düzenlediği basın toplantısında deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özgür Kocaeli’nde yer alan habere göre; Her Cuma günü düzenlediği basın toplantılarında, Kocaeli ve Türkiye ile ilgili farklı konulardan bahseden  Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, bugünkü toplantısında depremle ilgili görüşlerini açıkladı.

Fay hatları üzerinde bulunan Anadolu’nun tarih boyunca birçok şiddetle depreme maruz kaldığını vurgulayan Başkan Mutlu, 17 Ağustos 1999 depreminde binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, Kocaeli depreminden İstanbul Avcılar bölgesi etkilendi ise, İstanbul Avcılar bölgesinde beklenen depremden Kocaeli’nin de etkileneceğini anlattı. 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 20 yıl geçtiğini, buna rağmen ilimizde kentsel dönüşümün çok yavaş ilerlediğini, yıllar geçtikçe de özellik AK Parti iktidarı ile kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme döndüğünü vurgulayan Başkan Mutlu; “Bizler kentsel dönüşüm ile ilgili işlerin yavaş ilerlediğini her fırsatta dile getirmemize rağmen hükümet bir de bütçe açığını kapatmak için imar barışı ile ilgili en yetkili ağızlardan yapılan açıklamada toplamda 3 milyon 599 bin 867 adet yapı kayıt belgesi başvurusu yapıldı, toplamda yaklaşık 24 milyar TL gelir elde edildi. Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı ise imar barışından 40 milyar TL gelir beklediklerini açıklamıştı. Bu başvurularda maalesef depreme dayanıklılık ile ilgili herhangi bir belge istenen evraklar arasında yer almadı. İlimizde de İmar Barışı’na başvur yaklaşık 124 binin üzerinde yapıldı. Elde edilen gelir ile imar barışının bütçe açığını düşürmek için gelir amaçlı yapıldığı görülmektedir. Vatandaşı korumak yine geri plana atılmıştır.” dedi. İlimizde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce afete maruz bölge sayısı Derince, İzmit, Kartepe, Başiskele, Karamürsel, Gölcük gibi ilçelerimizde 37 alan belirlendiğini söyleyen SP İl Başkanı Mutlu, “Her şeyden önce toplanma alanlarımız, kapasiteleri ve yeterlilikleri irdelenmelidir. Deniz ve kara ulaşımı açısından stratejik yerlerde bulunan; Derince’de Eski İsmetpaşa Stadı, Bahçecik Seymen Kışlası ve Gebze Hünkar Çayırı gibi alanlarda kesinlikle konut alanlarına dönüştürülmemelidir. Olası depremlerde toplanma merkezi haline getirilmelidir.” şeklinde konuştu.Başkan Mutlu, kentsel dönüşümlerde, şehrin ortak değerleri üzerinde ortak uzlaşı, birlikte hareket edilmesi gerektiğini bildirdi, hasarlı binaların olduğu yerlerde bir önce kentsel dönüşümün başlatılmasını, bu konularda siyasi rekabetin olmaması gerektiğini açıkladı.

Kocaeli’de en planlı bölge Yahyakaptan Mahallesi!

Kahraman Bulut: Kocaeli'de riskli 500 bina yıkılmadı aniden bir yıkım yaşanabilir!


Geri Dön