27 / 04 / 2024

Zafer Topaloğlu Sabancı ile ortak inşaat yapıyor!

Zafer Topaloğlu Sabancı ile ortak inşaat yapıyor!

Zafer Topaloğlu şimdilerde bitirmek üzere olduğu 21 dairelik Qent İstinye lüks rezidanslarını yapıyor...





Elime koca bir tomar para verip, o  günün şartlarında bile hiç de küçük sayılmayacak bir arazinin alımı için toprak sahiplerinin karşısına yalnız başıma çıkardığında yaşım 19'du. Karar aşamasına gelince dışan çıktım ve babamı aradım. Defalarca aramış olmama rağmen açmadı telefonunu. Şimdi anlıyorum ki o karan benim vermemi istemişti. Bu olaydan 6 yıl sonra babamı bir trafik kazasında genç yaşta kaybettik. Beş kardeşin en büyüğüydüm, 25 yaşında işin başına geçtim. Şimdi sanki yanımdaymışçasına adeta onunla konuşuyorum. Hatta sabah biraz geciktiğimde "Zafer kalk" diyen sesini büe duyuyorum." diyor Toya Gayrimenkul AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Topaloğlu. "İşin başına geçtiğinizde çok gençtiniz, zor olmadı mı?" diye sorduğumda da, "Babam sanki erken gideceğini bilirmişçesine işin içine erken çekti beni." diye cevaplıyor. 


Soyadından da anlaşılacağı üzere Topaloğlu ailesi kuzeyden, Of'tan. Asıl işleri madencilik ancak beraberinde turizm yatınmlan da var. "Başka işler yapsa da her Karadenizlinin bir işi de inşaattır." diyor Zafer Topaloğlu. Şirket 1970 yılında kurulmuş. 43 yıllık geçmişte pek çok konut projesi var. 2008'de yeniden yapılanan şirket, sahip olduğu arazilerde farklı projeler yapma kararını vermiş ve gayrimenkul alanında önde gelen şirket olma vizyonunu koymuş. Zafer Topaloğlu şimdilerde bitirmek üzere olduğu 21 dairelik Qent İstinye lüks rezidanslarını yapıyor. Bu, daha büyük ikinci etabın da bir prototipi. 


ARTIK HİZMETTE DE SINIR YOK Qent İstinye'de bir Sakıp Sabancı Holding iştiraki olan Dilek Gayrimenkul Yatırım ve Turizm AŞ ile birlikte çalışılıyor. Projeyi Tabanlıoglu Mimarlık tasarlamış. İç mimariyi ise Porsche Design Studio. Qent evleri Türkiye'de çok az örneği olan yeşil bina sertifikası Leed for Homes'a da sahip. Ancak 21 dairelik bu lüks konutun bir diğer önemli özelliği daha var. Concierge hizmeti veriyor. Bu ne demek; rezervasyon, şoför kiralama, sigorta, transfer hizmetleri, yurtdışı etkinliklerinde bilet temini, vale, araç servisi, depo dolumu, araç yıkama, danışma, emanet/vestiyer, tanıtım, paket taşıma, noter, terzi, kum temizleme ve eczane gibi birçok alanda yönetimden hizmet alınabilecek. Zafer Topaloğlu Qent İstinye'yi, "Boğaza karşı, yeşille iç içe, klasik ama bir o kadar da güzel ve yalın, müstakil ama bir o kadar da birlikte çağdaş kent yaşamı." olarak tanımlıyor ve 'hayatın her anı değerli' diyor. Qent İstinye 2013 ekiminde, Q Studio Esentepe 2014 başında satışa sunulacak. Topaloğlu'nun daire sahiplerinin kendileri oturacak dediği Toya Vista ise her bütçeye uygun alım seçenekleriyle satışa çıkıyor. 


İSTANBUL'UN SİLÜETİNİ BOZMAYALIM YETER İstanbul'da lüks konut inşaatlarının sayısı giderek artıyor. Qent İstinye'de banyodan tuvalete, ışıktan sese kadar aynntılarla yaşam alanının keyfe dönüştürülmesi konusunda Porsche Design'ın ustalığına güvenilmiş. Projenin önermesi İstanbul içinde ama bir o kadar da dışında yaşamak. Yapısal olarak Boğaz silüetini bozmayan şık yapılar arttıkça İstanbul'un değeri de artacak. Bana göre dikkat edilmesi gereken tek şey istanbul'un silüetini bozmadan dünya kentleri arasında tercih edilir yaşam alanlannın sayısını artırmak. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön