19 / 03 / 2024

Zeytinburnu 10. Yıl Caddesi prestij cadde oluyor!

Zeytinburnu 10. Yıl Caddesi prestij cadde oluyor!

Abdi İpekçi Spor Salonu sebebiyle Protokol Yolu olarak da hizmet veren Zeytinburnu'ndaki 10. Yıl Caddesi prestij cadde oluyor.




İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin önemli caddelerini ‘Prestij Caddesi’ haline getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda projelendirilen Zeytinburnu 10. Yıl Caddesi’nde yeniden yapılandırma çalışmaları başladı. 


Özellikle spor ve çeşitli etkinlikler için sıklıkla kullanılan Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programlarda ‘Protokol Yolu’ olarak da kullanılan Zeytinburnu 10. Yıl Caddesi’nde; Eski ve yıpranmış görünen kaldırımlar genişletilerek, yürüme konforu sağlanacak.


-Kaldırım seviyeleri düşürülen cadde üzerindeki yağmur suyu alt yapısı yenilenecek.

-Tüm cadde üzerinde engelli rampaları yapılacak.

-Fiber optik alt yapısı yenilenecek.

-Orta refüjler tamamen yenilenecek; cadde boyunca yapılan çalışmalarda kaldırımlara baba’lar konularak araç parkedilmesi engellenecek.

-Çalışmalar boyunca trafik akışının bozulmaması için uyarıcı özel tabelalar kullanılıyor.

-Yapılan çalışmada; sahil yoluna devam eden araçların kesişim noktaları değiştirilerek, bölgede oluşan trafik akışı daha da hızlanacak. 

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi / Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile entegre olarak yapılan çalışmalar kapsamında caddenin peyzajı da tamamen yenilenecek.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaların, Haziran ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.



İBB


Geri Dön