18 / 04 / 2024

Zilliyet tapulu gayrimenkul alırken dikkat!

Zilliyet tapulu gayrimenkul alırken dikkat!

Taşınabilir hem de taşınamaz malların üzerinde kurulan hakimiyet olan bilinen zilliyet tapulu bir taşınmazı satın alırken dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor.



Taşınabilir hem de taşınamaz malların üzerinde kurulmuş olan hâkimiyetin tanımı olarak öne çıkan zilliyet tapusu aynı zaman da gayrimenkul üzerinde bulunan bir kullanma hakkına sahip oluyor. Hudut Gazetesi'nde yer alan habere göre; zilliyet ile kişilerin gayrimenkul üzerinde hakimiyetler bulunuyor. Bir kişinin evini kiraya vermesi durumunda Zilliyet hakkı kiralayan kişiye geçer. Ev içerisine kiracının yerleşmesiyle ev sahibinin Zilliyet hakkı ortadan kalkıyor. Kiracı ev sahibi olmadan evi kullanabiliyor ve evin giderleri gibi durumları üstlenebiliyor.

Zilliyet Tapusunun Alınma Durumu Var Mıdır?

Zilliyet tapu olan bir taşınmazı satın alacağınız zaman seçici davranmanız gerekebilir. Zilliyet tapusunun bulunduğu bir taşınmazın oldukça güzel bir şekilde araştırılması gerekiyor.En ince ayrıntısına kadar araştırmaların her birinin yapılmasıyla karar alınıyor. 

Zilliyet Tapusu Hakkında Merak Edilenler

Zilliyet tapusu, herhangi bir tapusu bulunmayan taşınmazı Zilliyet durumunu gösterir. Zilliyet tapusu bulunan bir taşınmazın durumuyle ilgili tüm detaylar Kadastro Müdürlüğü'nde yer alıyor. 


Geri Dön