19 / 04 / 2024

Ziya Yılmaz: Konut almanın tam zamanı!

Ziya Yılmaz: Konut almanın tam zamanı!

Ziya Yılmaz, "Konut geliştiriciler yeni proje lansmanlarını Mart-Nisan ve Eylül-Ekim aylarında yapıyorlar. Projeler ilk kez satışa çıktığında, tanıtım fiyatlarının yanında cazip ödeme koşulları sunuluyor." dedi..



Konut satın almak isteyen yatırımcılar için önerilerde bulunan Ziya Yılmaz, "Konut geliştiriciler yeni proje lansmanlarını Mart-Nisan ve Eylül-Ekim aylarında yapıyorlar. Projeler ilk kez satışa çıktığında, tanıtım fiyatlarının yanında cazip ödeme koşulları sunuluyor. İnşaat süreci dahilinde, yani kimi zaman 24 ay, kimi zaman da 36 ayın sonunda fiyatlar elbette değişiyor. Projeler prim yapıyor, çeşitli ekonomik etkenler devreye giriyor ve rakamlar yükseğe taşınıyor. Dolayısıyla konut edinmek isteyenlerin, önceden beğendikleri markalı konut üreticilerini dikkatlice takip etmeleri ve sahip olmak istedikleri konuta henüz tanıtım aşamasındayken talip olmaları daha kazançlı bir yöntem" dedi.

Konut kredisi, en büyük destekçi

Konut kredisinin, konut alımının en büyük destekçisi olduğunun da altını çizen Yılmaz,"Kredi faizlerinin değişkenliği alıcıyı yoruyor. Türkiye ekonomisi büyüyor ve inşaat sektörü de bu büyümenin lokomotifidir diyorsak, sektörümüzün korunup kollanması gerektiğini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Konut geliştiricilerin yeni proje lansmanlarını Mart-Nisan ve Eylül-Ekim aylarında yaptıklarını açıklayan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut alımı için en uygun zamanda olunduğunu söyledi.

Konut fiyatlarının, ekonomik koşullar paralelinde pek çok değişkene bağlı olduğuna da değinen Yılmaz, "Örneğin, inşaat malzemelerine gelen zamlar yüzünden maliyetlerde belli bir artış yaşıyoruz. Demire ve çimentoya yapılan zamları ya da arsa fiyatlarındaki yükselişleri sineye çekip alıcıya yansıtmamaya çalışıyoruz. Başka bir deyişle kendi özkaynaklarımızı devreye sokuyoruz. Yeni projelerimizi piyasaya sunarken mümkün olan en uygun rakamlarla lanse etmeye çaba gösteriyoruz. Lansman süreci bu anlamda bir fırsat gibi görülebilir.İlerleyen süreçte talebin yoğunlaşmasıyla fiyatların yükselmesi kaçınılmazdır" diye konuştu.

Posta

Geri Dön