25 / 04 / 2024

Zonguldak'ta 35 yeni proje hizmete açıldı!

Zonguldak'ta 35 yeni proje hizmete açıldı!

Zonguldak'ta toplu açılış töreni gerçekleşti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı. Törende konuşan Erdoğan, ''14 yılda Zonguldak'a 14 katrilyonluk yatırım yaptık.Bugün de 35 ayrı projenin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz'' diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta yaptığı referandum mitinginde konuşmasına ölümünün 20. yıldönümü olan Alparslan Türkeş’i anarak başladı. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:


"12 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDECEĞİZ"


Zonguldak bana uzak değil. Zira rahmetli babam Rize'den buraya göç etmişti. Bu şekilde anlatırdı bize hayat hikayesini. Bizde Batı Karadeniz'i cazibe merkezi haline getirecek projeler için çalıştık. Hatta bu hayalimizi 2023 hedeflerimiz arasına koyduk. Evet Filyos Limanı projesinden söz ediyorum. Türkiye'nin 3. büyük limanına 2016 yılında başladık. Filyos Limanı'nın sadece alt yapısının proje bedeli 355 trilyon. Hedefimiz 2019 yılı ortasına kadar alt yapıyı bitirmek. Limanın arkasında serbest bölge yer alacak. Filyos limanı projesi, tam 12 bin kişilik istihdamın oluşmasını temin edecek. 14 yılda Zonguldak'a 14 katrilyonluk yatırım yaptık. Siz Şirin bizde Ferhat! Dertliyiz, dertli. İnşallah tünelleri yapacağız, dağları deleceğiz. Zonguldak ve Ereğli'ye çevre yolu kazandırılması için çalışma devam ediyor. Bugün de 35 ayrı projenin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz.


"KLAVUZU KARGA OLUNCA DURUM DEĞİŞİYOR"


Önümüzde tarihi bir fırsat var. 16 Nisan'da anayasa değişikliği halkoylaması yapacağız. Bundan sonraki ilk seçimde önümüze iki sandık gelecek. Birinde cumhurbaşkanını ve kuracağı hükümeti, diğer sandıkta milletvekillerini seçeceğiz. Peki ana muhalefetin başındaki zat ne diyor? Diyor ki Cumhurbaşkanı gelecek parlamentoyu feshedecek. Peki inandınız mı? Sevgili kardeşlerim böyle bir parlamentonun feshi diye bir şey söz konusu değil. Şimdi yeni bir şey daha duyduk. Acayip yalan söylüyor. Bıktım bunun yalanlarından. Şimdi diyor, 400 tane muhtar var. 17 Nisan'da muhtarlıklar kapatılacak! İnandınız mı? Kardeşlerim bu zatın muhtarlarla işi gücü yok. Zaten muhtarlara değer veren birisi de değil. Düşünmeden konuşuyor. Tabi klavuzu karga olunca durum değişiyor.




Sabah


Geri Dön