25 / 04 / 2024

Zonguldak'ta 6.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Zonguldak'ta 6.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Zonguldak Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Zonguldak Kozlu'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı.



Zonguldak Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Zonguldak Kozlu'da yer alan gayrimenkulü 6 milyon 222 bin TL muhammen bedelle satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış ihalesi 23 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Zonguldak Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden;

Zonguldak ta 6.2 milyon TL ye satılık gayrimenkul!

Yukarıda nitelikleri belirtilen 1 sırada yer alan taşınmazın satış ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45’inci maddesine göre açık teklif usulü ile karşısında gösterilen tarih ve saatte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürü odasında teşekkül edecek komisyon huzurunda yapılacaktır.
1- İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar,

a)    Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi (İkametgah belgesi)

b)    Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numaralarını bildirmeleri ve nüfus cüzdan suretlerini vermeleri (Aslı ihaleye başlamadan önce ibraz edilecektir.), tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

c)    Geçici teminatın yatırıldığına dair belgeyi (Tedavüldeki Türk parası, 2886 sayılı kanunun 27 nci maddesine göre hazırlanmış Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri limit içi ve süresiz teminat mektupları (teyit yazısının ibrazı gerekmektedir.) veya Hazine Müsteşarlığınca îhraç Edilen Devlet iç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri)
d-) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayn olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslek kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil belgesi iie tüzel kişilik adına ihaleye Isıtılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise yukarıdaki (a),(b) ve komisyonuna vermeleri şarttır. (Komisyona verilecek olan belgeler asıl yada noter tasdikli olması gerekmektedir.)
2- Yapılacak ihaleterde, tekliflerin posta yoluyla veya elden gönderilmesi halinde yine yukarda belirtilen ihale gün ve saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına ulaştırılması gerekmektedir. Posta ile yapılacak müracaatlarda postadaki gecikmelerden İhale Komisyonu sorumlu değildir.

3- istekliler, mesai saatleri içinde her türlü bilgi ve şartnameyi Milli Emlak Müdürlüğünden bedelsiz olarak görebileceklerdir,

4-    Komisyon gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

5-    4706 sayılı Kanun gereğince. Hazine tarafından yapılan taşınmaz mal satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan (KDV, Karar Pulu ve Tapu Harcı) muaf olup, 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmayacaktır. İhale sonucu oluşan satış bedeli talep edilmesi halinde taksitle de ödenebilir. Taksitle ödeme hâlinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda taksitlerle ödenir. Alacağın kalan kısmına kanunî faiz uygulanır.

6-    Türkiye genelindeki ihale bilgileri http:(/vww.miHiemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir. Bilgi İçin : 0 (372) 251 16 62 - 0 (372) 253 33 40 İlan Olunur.


Geri Dön