19 / 04 / 2024

Zorlu Grubu'ndan Buharkent'e jeotermal tesis!

Zorlu Grubu'ndan Buharkent'e jeotermal tesis!

Türkiye'nin önemli jeotermal enerji üretim tesislerine sahip Zorlu Grubu, Aydın'ın Buharkent ilçesine yeni jeotermal tesislerinin kurulma aşamasına gelindiğini açıkladı.




Türkiye'nin önemli jeotermal enerji üretim tesislerine sahip Zorlu Grubu, Aydın'ın Buharkent ilçesine yeni jeotermal tesislerinin kurulma aşamasına gelindiğini açıkladı. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Adnan Meneres Üniversitesi Buharkent Meslek Yüksek Okulu'nun gelişmesine destek vereceklerini, ilçede kurulması planlanan organize sera bölgesine de sıcak su verileceğini dile getirdi.  


Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Erol ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mesut Kırmacı, ilçede jeotermal tesis yatırımı bulunan Nazif Zorlu'yu İstanbul'da ziyaret etti. Erol, "Zorlu, Meslek Yüksek Okulumuzun kütüphane, konferans salonu ve laboratuvarının yapılması için destek olacaklar. Organize Sera Bölgesi için gerekli termal su ihtiyacını karşılayacaklarını söyleyen Zorlu'ya teşekkür ediyoruz" dedi. Buharkent Belediyesi ile çeşitli konularda iş birliği halinde olan Zorlu Grubu'nun, Buharkent'in jeotermal ile ısıtılması konusunda da destek vereceği belirtildi. Erol, "Buharkent'e evlerin jeotermalle ısıtılması konusunu da konuştuk. Zorlu, konutların ısıtılması konusunda sıcak suyu seve seve verebileceğini belirtti" diye konuştu.  


Yeni Asır


Geri Dön