20 / 04 / 2024

Zorlu Holding'ten yatırım müjdesi!

Zorlu Holding'ten yatırım müjdesi!

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuştu. Referandum sürecinde yabancı yatırımcıların Türkiye’ye bakışını değerlendirdi.



Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, holdingin yeni yatırım planları, referandum sürecinin ekonomiye etkileri ve yabancı yatırımcıların Türkiye’ye bakışıyla ilgili pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. Bütün yaşananlara karşın Türkiye ekonomisinin dirençli olduğunu ifade eden Yüngül, "Türkiye çok güçlü bir ülke ve önümüzde de çok güçlü hedeflerimiz var. Bu yıl yaşadığımız yoğun gündeme ve global piyasalarda yaşanan dalgalanmalara rağmen ekonomimiz direncini korumayı başardı" yorumunu yaptı.


BİSİKLETE BİNEN SÜREKLİ PEDAL ÇEVİRMEK ZORUNDA


İç piyasadaki bazı sıkıntılar nedeniyle herkesin 16 Nisan’daki referanduma odaklandığını hatırlatan Yüngül, bunun yanlış olduğunu ve yatırımcıların işine devam etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin komşu ülkelerdeki sorunlar çözüldüğünde yakalayacağı büyüme rakamlarıyla dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alacağını vurgulayan Yüngül, "Bir bisiklete bindiniz mi sürekli olarak pedal çevirmek zorundasınız. Aksi halde düşersiniz. Bu nedenle seçim süreçlerine hiç takılmadan yatırımlara devam etmek gerekiyor. Hatta atak olmak lazım. Beklemek için bir sebep yok" dedi. 


1 MİLYAR $ YATIRIM YAPACAK


Tekstil, tüketici elektroniği, beyaz eşya, savunma sanayii, enerji, gayrimenkul ve maden gibi ülkenin geleceğinde önemli rol oynayacak alanlardaki faaliyetler ve yatırımlarıyla ön plana çıkan Zorlu Holding 2016 yılını 15 milyar TL ciroyla kapattı. 2017 yılında faaliyet gösterdikleri tüm alanlarda 1 milyar dolar yatırım yapacaklarını hatırlatan Ömer Yüngül, şunları kaydetti: Türkiye’nin güçlü hedeflerine önemli katkılar sağlamaya dün olduğu gibi bugün ve yarın da hazırız. Beyaz eşya, enerji ve tekstil dâhil faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda yatırımlarımıza devam edeceğiz. Örneğin yakın zaman önce Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş’yi satın aldık. Daha fazla nasıl yatırım yapabiliriz ona bakıyoruz. Rüzgâr geliyor, yelkenleri ne kadar çok açık tutarsanız o kadar çok yol alırsınız."


3 bin kişiyi işe alacak


Türkye'de en çok istihdam yaratan 3 gruptan ve en büyük 4 ihracatçıdan biri olduklarını hatırlatan Ömer Yüngül, “60’ı aşkın şirketimiz ve 26 binin üzerinde çalışanımızla Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz. Devam eden yatırımlarımız ile birlikte 2017 yılında mevcut istihdamımıza ek olarak 3 bin kişilik yeni bir istihdam yaratmayı öngörüyoruz” diye konuştu.


Yatırımcılar memnun


Dünyada Türkiye aleyhinde yürütülen algı operasyonunun yabancı yatırımcıların Türkiye’ye bakışını etkilemediğini belirten Yüngül, "Şirketler ülkeler için de bir haftalık, bir aylık verilere bakmazlar. 15-20 yıllık perspektife bakarlar. Ben size şunu soruyorum? Türkiye’ye gelip de memnun olmayan yabancı yatırımcı duydunuz mu?" dedi.


Konum olarak en iyi 'hub' biziz


Yüngül, değerlendirmelerine şöyle devam etti: "Büyüyen ekonomiler içinde konum olarak en iyi hub Türkiye’dir. Bir kere iç dinamik var. Çevre ülkelerin altyapı ihtiyaçlarını bizden başka bir ülkenin karşılaması çok zor. Dolayısıyla aklı olan yabancı yatırımcı Türkiye’ye gelir."




Akşam


Geri Dön