29 / 03 / 2024

1980 yılında Galata Köprüsü satılacakmış!

1980 yılında Galata Köprüsü satılacakmış!

1980 yılında İstanbul Belediyesi, tarihi Galata Köprüsü'nü satacakmış. Tarihi köprünün yerine modern ve daha geniş bir köprü yapılması gerekiyormuş. Belediye köprüyü hurda fiyatına, 900 milyon liraya satacakmış.



1980 yılında Galata Köprüsü satılacakmış!


BELEDİYE GALATA KÖPRÜSÜ'NÜ SATACAK


  Üzerinden ilk geçenlerin toprak oldukları bir yana, yüzüncü yılını doldurduğu bir yakasından öbür yakasına yürüyenlerin dahi bugün 60 yaş sınırını çoktan aştıkları bilinen ihtiyar Galata Köprüsü'nü de ünlü Yavuz Zırhı'mızın akıbeti beklemektedir. Bilindiği gibi Türk Donanması'nın sembolü olan Yavuz Zırhlısı bir süre önce hurda fiyatına jilet fabrikatörlerine satılmıştı. 

  İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil, Galata Köprüsü'nün artık ihtiyacı karşılayamaz duruma geldiği ve dubalarındaki arızaların tamirinin de belediyeye büyük mali külfet yüklediğini belirtmektedir. Yerine mutlaka modern ve daha geniş bir köprü yapılması gerektiğini belirten Kotil, <<Bu iş için gerekecek mali kaynağı bulamazsak Galata Köprüsü'nü hurda fiyatına satışa çıkaracağız. Bu bize 900 milyon lira para sağlayacak. Böylelikle duba tamiri için sık sık milyonlarca lira harcamaktan da kurtulmuş olacağız>> demektedir.


(1980 yılında Reşat Altın 11.448 liraya satılıyormuş.)


Yeni Asya 1 Temmuz 1980



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön