26 / 04 / 2024

5 maddede site saha hizmetleri planı!

5 maddede site saha hizmetleri planı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site saha hizmetleri planı " konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in Emlakkulisi.com okurları için yazdığı yazı...



Sitelerde, plan denince akla “ Yönetim Planı” gelir. Oysa sitelerde malikler, sakinler yönetilmek değil, kendilerine hizmet edilmesini isterler. Aslında Yönetim Planı, plandan ziyade , sitenin mevzuatına yönelik bir sözleşmedir, içeriği hukuki süreçlerden hak ve sorumluluklardan oluşur ve Kat Mülkiyet Kanununun siteye uyarlanmış şeklidir.


Sitelerde, asıl olan hizmettir. O halde “Site Hizmet Planı” söz konusu olmalıdır:


1-) Sitenin güvenliği, temizliği, bakımı, peyzajı, muhasebesi, idari işleri  tek tek tanımlanmalı ve bu hizmetlerin emek-enerji-malzeme girdileri muhasebeleştirilerek aidatlar, demirbaş avansları belirlenmeli, bu belirlenenler çerçevesinde “ kim,ne zaman,nerde, neyi, nasıl, kiminle, ne amaçla ne yapacak” şeklinde iş akışı açıklanmalı ve denetlenerek geliştirilmelidir.


2-) Bu plan, hizmet el kitaplarına dökülmeli ve sitenin beyinciği oluşturularak, iki de bir  beyin olan yönetim kurulu toplanmamalı, bir çok hizmet talimatsız olarak çalışma el kitaplarındaki tepkilerle reflektif olarak yürütülmelidir.


3-) Bu sayede sitede dinginlik yakalanmış olur, site yönetilmeyip, siteye hizmet edilmiş olur,iki de bir olağanüstü seçimler olmaz, usulsüzlük yaşanmaz,


4-) Bu çalışma el kitapları sayesinde, eğitim sayesinde, personel  ekip, malzeme ekipman, standartlar alışkanlık, prosedürler iş akışı olur. Sonuçta “Organizmalar için sağlık ne ise, organizasyonlar için de eğitim o-dur”.


5-) Sitedeki eğitimli personel, çalışma el kitaplarındaki iş akışıyla siteye dinginliği getirir, siteler kriz yönetimlerinin sürüklediği birliksizlikten çıkar, rutinin yaşandığı birliktelikler oluşur.


www.konutsitesiyonetimi.com


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


Site yönetimi hafriyatla başlamalı!


Geri Dön