18 / 04 / 2024

Altan Elmas kimdir?

Altan Elmas kimdir?

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas kimdir? Altan Elmas'ın eğitim ve iş hayatına dair özgeçmişini incelemek ve Sur Yapı projelerini görmek için haberimize giriş yapabilirsiniz...



Altan Elmas kimdir?


Sur Yapı inşaat şirketi 1992 yılında kurulmuştur ve o günden beri de birçok prestijli projeyi başarı ile tamamlamıştır. Gerçekleştirdiği projelerle kısa sürede sektörde öncü bir isim olmuştur. Sur Yapı, proje çalışmalardan başlayarak, geliştirme, mimari, yapım, üretimin yanı sıra AVM projeleri üretimi, site yönetimleri, sitelerin ikinci el yönetimi, AVM projeleri kiralama, pazarlama ve yönetimini de gerçekleştirmektedir. Öte yandan Sur Yapı enerji sektöründe de başarılı çalışmalara imza atmaktadır.


Sur Yapı inşaat şirketinin kurucusu Altan Elmas, 1969 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1986 yılında Işık Lisesi’nden, 1992 yılında da İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oluştur. Mezun olduğu yıl Sur Yapı’yı kurarak bugüne kadar 3,5 milyon metrekarenin üzerinde endüstriyel tesis, ofis, Alışveriş Merkezi ve markalı konut inşaatı gerçekleştirdi. Sur Yapı’yı 24 yılda 30’dan fazla şirketi olan, inşaat, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde hizmet veren bir grup haline getirdi.


Sur Yapı, Greenium villaları, Villa Sera, Selvice Evler, Dora Park,  Mahalle İstanbul,  Adapark,  Metrogarden, Exen İstanbul, Corridor, Tilia, Vitrin, İdilia, İlkbahar, İlkbahar 2, Mirage, Marka Rezidans, Gölbahçe Evleri, Lavender gibi konut projelerinin yanında, çok sayıda endüstriyel tesisin de yapımını üstlenmiştir. 3 M, Novartis, Total, Opet, Sony, Bosch-Siemens, Nobel İlaç, Casper, Aviva, İsviçre Hayat Sigorta gibi uluslararası büyük şirketlerin iş ve yönetim merkezlerini hem proje geliştirerek hem de inşa ederek çok sayıda A plus ofis ve alışveriş merkezi yatırımları gerçekleştirmiştir. 2013 yılının Haziran ayında Axis Kağıthane AVM’yi, 2014’ün Eylül ayında Metrogarden AVM ve 18 Mayıs 2016 tarihinde de Axis İstanbul AVM’yi hayata geçiren Sur Yapı, Marka rezidans ve AVM,  İzmir  projelerinin de çalışmalarına devam ettirmektedir.


Öte yandan 2007 yılından itibaren Enerji yatırımlarına başlayan Sur Yapı halen 4 adet hidroelektrik santrali ve 2 adet rüzgâr enerjisi santrali ile ağırlıklı olarak yenilebilir enerji yatırımlarını da sürdürmektedir.


Altan Elmas, Sur Yapı inşaat şirketinin misyonu olarak, yatırımlarının hep süreceğini ve amaçlarının ideal koşullarda yaşayan insanlar görmek olduğunu dile getirmiştir. Ayrıca uygarlığı imar etmek, ürettikleri her eserle topluma kalıcı değerler katmak, misyonlarının bir parçasıdır.


Altan Elmas, Sur Yapı vizyonunu açıklarken, kazanılan itibar, deneyim, bilgi ve birikiminin, ideallerine ulaşmada destek olduğunu söylüyor. Geçmişten aldıkları güç ile geleceğe yürüdüklerini söylüyor. Altan Elmas’a göre, bir idealleri var ve bu ideale uluşmak için yapacak daha çok işleri bulunuyor.


Gayrimenkul sektörünün ve Türkiye iş camiasının birçok sivil toplum kuruluşuna üye ve kurucu olarak destek veren Altan Elmas, halen Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi olduğu KONUT-DER ’in de kurucuları arasındadır.



Geri Dön