24 / 04 / 2024

Apartman karar defteri nasıl doldurulur?

Apartman karar defteri nasıl doldurulur?

Apartman kat malikleri kurulu toplantılarında alınan kararların, "apartman karar defteri"ne kaydedilmesi gerekiyor. Peki apartman karar defteri nasıl doldurulur? İşte apartman karar defteri ve hazırlanış yöntemi...



Apartman karar defteri nasıl doldurulur?

Apartman genel kurul toplantılarında görüşülen konular ve alınan kararların kayıt altına alınması gerekiyor. Bu nedenle yönetimin "apartman karar defteri" oluşturması gerekiyor. Peki apartman karar defteri nasıl doldurulur diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Apartman karar defteri..

Öncelikle apartman karar defteri nin noterden tasdikli olması gerekiyor. Tasdiklenen apartman karar defterine toplantıda alınan kararlar şu şekilde yazılıyor:


Öncelikle, deftere toplantıya katılan kat maliklerinin isimlerinin yazılması gerekiyor. Toplantıya katılmayan fakat yazılı olarak yetki verilen kişiler var ise yazılar saklanmak üzere teslim alınarak onlar da söz sahibi sayılıyor.


İsimlerin kaydedilmesinden sonra alt kısma madde madde alınan kararlar öncelikleri ile yazılıyor.


Apartman karar defterinin eski yönetici tarafından maksatlı ve kasıtlı olarak kat malikleri toplantısına getirmemesi halinde; kat maliklerinin düz beyaz bir kağıt üzerine alacakları karar ve yeterli imzaları ile da resmi olarak geçerli sayılıyor.


Apartman gelir-gider çizelgesi:

Bu çizelgede apartmanın tüm gelir ve giderlerin belirtilmesi, ve bankada ya da apartman kasasında hali hazırda olan miktarların belirtilmesi gerekiyor.




Apartman aidatı!
Apartman işletme projesi nasıl hazırlanır?
Apartman yönetimi gelir gider tablosu örneği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön