26 / 04 / 2024

Dış cephe mantolama kararı nasıl alınır?

Dış cephe mantolama kararı nasıl alınır?

Dış cephe mantolama kararı nasıl alınır?: Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre artık binalarda oybirliğiyle değil oyçokluğuyla karar alınabiliyor. Buna göre 10 daireli bir apartmanda 6 dairenin evet oyu kullanması ile karar alınmış oluyor...




Dış cephe mantolama kararı nasıl alınır?


Daha önce ısı yalıtımı kararı için oybirliğini gerekli kılan 637 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 42. maddesi 18.04.2007 tarihinde, 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu'nun 16. maddesi gereğince değiştirildi.


Kat Mülkiyeti Kanunu'ndaki (KMK) bu değişikliğe göre, artık yalıtım kararı almak kolaylaşmış oluyor. Çünkü bugüne kadar binaya yalıtım yaptırmak için oybirliği gerekirken artık oyçokluğu ile karar alınabiliyor. 10 dairenin 6'sı istiyorsa karar geçerli oluyor. Yani 10 daireli bir binada 6 kişinin evet demesi durumunda geriye kalan 4 kişi bu karara uymak zorunda kalıyor. "Ben olumsuz oy verdim, gidere karışmam ya da benim bölümüme yalıtım yapmayın" deme şansı da kalmıyor. Üzerine düşen gidere katılmayanlar, KMK'nın 20. maddesi gereğince yüzde 5 gecikme faizi talepli icra takibi ile karşı karşıya kalacak.


Dış cephe mantolama kararı nasıl alınır? sorusunun cevabını verdikten sonra gelelim dış cephe mantolama fiyatlarına.


Dış cephe mantolama fiyatları, malzemenin çeşidi, niteliği, kalınlığı uygulama yapılacak alanın büyüklüğü yapının cephesinin yüzeyine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bu konuda kesin bir fiyat belirlemek mümkün olmuyor. Ancak ortalama 10 daireli, 4 katlı, 4 cephesi açık bir binada 4 cm eps mantolama uygulaması 25-30 bin TL arasında olabiliyor.



Yalıtım nedir?
Dış cephe mantolama çeşitleri!
Su yalıtımı olmayan bina 10 yılda taşıma kapasitesini kaybediyor!
Binaların yüzde 90'ında çatı yalıtımı yok!
Dış cephe izolasyon malzemeleri!
Dış cephe izolasyon boyası!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön