19 / 04 / 2024

Hafriyat dökümlerine denetim

Hafriyat dökümlerine denetim

Ankara'da inşaatlardan çıkan hafriyatların dökülmesine ilişkin işlemler, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 29 yıllığına ANFA A.Ş'ye verildi. Meclisten geçen karara göre hafriyat kamyonlarına çip takılacak ve kaçak hafriyatın önüne geçilecek...

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Yalçınkaya Hafriyat Yıkım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yalçınkaya Hafriyat Yıkım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sultagazi'de 250 bin TL sermaye bedeli ile İzzet Yalçınkaya, Sinan Yalçınkaya ve Vefa Yalçınkaya ortaklığında kuruldu.

İstanbul Anadolu yakasında 10 günlük hafriyat alanı mı kaldı?

İstanbul’daki hafriyat döküm alanlarını belirlemek amacıyla İBB Meclisi’nden çıkmaması gereken kararların çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu tarafından yaklaşık 1.5 yıldır bekletilmesi krize sebep oldu.

İzmir depreminin ardından moloz dökümleri sorun oldu!

İzmir'de yaşanan depremin ardından ağır hasarlı binaların yıkım faaliyetleri sürüyor. Şehirdeki hafriyat sahaları ve moloz döküm alanlarının yetersiz olduğu iddia edildi.

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

Bursa'da kaçak hafriyat dökümüne 265 bin 497 TL ceza!

Bursa'da jandarmanın helikopterle yaptığı denetimler sırasında, izinsiz olarak hafriyat döktüğü belirlenen özel firmaya 265 bin 497 TL ceza kesildi...

Manisa Büyükşehir kaçak hafriyat dökümüne savaş açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kaçak hafriyat dökümüne de savaş açtı. 

Tuzla'da kaçak döküm dehşeti!

Tuzla'da kaçak döküm yapan hafriyat kamyonları yine görüntülendi. Zabıtanın takip ettiği bir hafriyat kamyonu yolun ortasına molozları döküp kaçtı.

Büyükçekmece ve Arnavutköy'deki tarım alanları moloz çöplüğüne döndü!

Mega kent İstanbul'da 14 hafriyat döküm sahası var fakat bazı inşaat şirketleri para ödememek için molozları, döküm alanına değil adeta doğaya bırakıyor. Bunlara son örnek Büyükçekmece ve Arnavutköy.

Ankara Büyükşehir Belediyesi büyük hafriyat soruşturmasını başlattı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hafriyat döküm bedellerinin belediye kasası yerine başka kaynaklara aktarılması ve kamunun zararı uğratılması sebebiyle soruşturma başlattı.

Zen Döküm Hafriyat İnşaat Nakliyat Depolama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zen Döküm Hafriyat İnşaat Nakliyat Depolama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emin Sarı ve Ömer Zengin ortaklığında kuruldu.

Belediyelerin kaçak hafriyat dökümünü engellediği vakalar TBMM'de!

2015-2018 yıllarında belediyelerin kaçak hafriyat dökümünü engellediği vakalar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Burj Al Babas projesinde hafriyat dökme ve ağaç kesme suçlaması!

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde inşa ettikleri şato tipi evlerle büyük tepki çeken Burj Al Babas projesinin inşaatı sırasında ormanlık alana hafriyat döküldüğü ve ağaç kesildiği ortaya çıktı.

Hafriyat dökümlerine denetim Haberi

Hafriyat dökümlerine denetim

Ankara'da inşaatlardan çıkan hafriyatların dökülmesine ilişkin işlemler, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 29 yıllığına ANFA A.Ş'ye verildi. Meclisten geçen karara göre hafriyat kamyonlarına çip takılacak ve kaçak hafriyatın önüne geçilecek. Başkent'te inşaat sektörü her geçen gün daha hızlı bir şekilde büyürken, inşaatlardan çıkan hafriyat atıkları da sorun olmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi, inşaatlardan çıkan hafriyatlara ilişkin tüm işlemlerinin ANFA A.Ş tarafından yapılmasına karar verdi. Karar Meclis'te oy çokluğuyla kabul edilirken, CHP grubu, kiralama süresinin 29 yıl olmasına tepki gösterdi. 


Meclisten geçen karara göre ANFA, hafriyatların her türlü işlemlerini yapabilecek. ANFA'ya verilen yetkiler arasında hafriyat alanlarının belirlenmesi, ağaçlandırılması ve her türlü bakım ve onarım işlemlerinin yapılması da var. 

Yapılacak çalışmayla kaçak hafriyat dökümünün önüne geçilebilmesi için hafriyat taşıyacak kamyonlara çip takılacak. Navigasyon çipi...