20 / 04 / 2024

Kadıköy Kartal Metro Hattı!

Kadıköy Kartal Metro Hattı!

Yapımına 2008 yılında başlanan ve 2012 yılında hizmete giren Kadıköy Kartal Metro Hattı' nın uzunluğu yaklaşık 22,7 kilometredir. Hat 16 adet istasyondan meydana geliyor...




Yapımına 2008 yılında başlanan ve 2012 yılında hizmete giren Kadıköy-Kartal Metro Hattı, 22,7 kilometrelik uzunluğa sahip. 16 adet istasyondan meydana gelen Kadıköy Kartal metro Hattı üzerinde Maltepe ve Huzurevi İstasyonları arasında ve anahattın sahil tarafında yer alan Maltepe Depo Sahası ve Bakım Atölyesi bulunuyor. Hattın tamamı Maltepe Depo Sahası ve Bakım Atölyesi dahil yer altında yer alıyor.


Kadıköy Kartal Metro Hattı'nın aktarma istasyonları...


Kadıköy İstasyonu – Şehir Hatları ve İDO Hattı

Kadıköy İstasyonu – Moda Nostaljik Tramvay Hattı

Ayrılık Çeşme –  Marmaray  Hattı

Ünalan İstasyonu – Metrobüs Hattı


Kaynarca bölgesine yapılan tüneller sayesinde Kadıköy Kartal Metro Hattı'nın uzunluğunun 26,5 kilometreye kadar çıkması planlanıyor ve bu kapsamda istasyon sayısının da 19'u bulması planlanıyor.


Kadıköy Kartal Metro Hattı'nın yolcu istasyonları...


Kadıköy, Ayrılıkçeşme, Acıbadem, Ünalan, Göztepe, Yenisahra, Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe, Huzurevi, Gülsuyu, Esenkent, Hastane/Adliye, Soğanlık ve Kartal olarak hizmet veriyor. Ayrılıkçeşme istasyonu 29 Ekim'de açılması beklenen Marmaray'la birlikte açılacak.


Kadıköy Kartal Metro Hattı'nda sefer süresi ortalama 29 dakika sürüyor. Sabah 06.00'dan gece 00.00'a kadar hizmet veren Kadıköy Kartal Metro Hattı açıldığı günden bu yana 41 milyon kişiye hizmet verdi.



Kadıköy Kartal Metro Hattı haritası!



Kadıköy Kartal Metro Hattı!



Kadıköy-Kartal Metrosu 1 yılda 41 milyon yolcuya hizmet verdi!
Kadıköy-Kartal Metro Hattı durakları!
Marmaray hangi bölgeleri öne çıkardı?
Kadıköy – Kartal metro durakları komşusu konut projeleri!





Geri Dön