29 / 03 / 2024

Kat malikleri toplantısına kimler katılabilir?

Kat malikleri toplantısına kimler katılabilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, apartmanlar kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Apartman hakkında belirlenecek kurallar ve alınacak kararlar kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. Peki, kat malikleri toplantısına kimler katılabilir?



Kat malikleri toplantısına kimler katılabilir?

Apartmanda, yönetici kat malikleri kurulu tarafından seçiliyor. Apartman kanunen kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Apartman hakkında belirlenecek kurallar ve alınacak kararlar kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu madde 29 gereğince, kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanması gerekiyor. 


Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplantı yapılması gerekiyor. Peki, kat malikleri toplantısına kimler katılabilir?


Kiracılar yönetim toplantılarına katılabiliyor ancak toplantı başkanı tarafından konuşma hakkı kendisine verildiğinde ancak dilek ve temennisini iletebiliyor. Ayrıca kiracılar, kat maliki tarafından vekalet almadığı sürece oy kullanamıyor. 


Kat maliki, kiracısına ancak vekalet verdiği takdirde, kiracı oy kullanma ve yönetime seçilme hakkına sahip oluyor; Ancak vekalet alması, denetçi olmasına yetmiyor. Denetçi olunabilmesi için kat maliki olmak şartı aranıyor.


Kat malikleri toplantısı yılda kaç kez yapılmalı?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön