28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde birden fazla evi olanlar!

Kentsel dönüşümde birden fazla evi olanlar!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan olarak tespit edilen bölgelerde evini tahliye edenler Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımından faydalanabiliyor. Peki Kentsel dönüşümde birden fazla evi olanlar her ev için kira yardımı alabilir mi?



Kentsel dönüşümde birden fazla evi olanlar!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan olarak tespit edilen bölgelerde evini tahliye eden ev sahipleri ve kiracılar Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımından faydalanabiliyor.


Kira yardımı sorgulamak için tıklayın!


Yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin olarak ödenebilir.


Birinci fıkrada belirtilen yapılarda kiracı veya sınırlı aynî hak sahibi olarak ikamet edenlere veya işyeri işletenlere, Bakanlıkça belirlenecek oranda defaten kira yardımı yapılabilir.


Kira yardımları kentsel dönüşüm..

Kira yardımı aylık 600 Türk Lirasını, yardım süresi ise, 18 ay’ı geçemez. Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncellenir.


Kira yardımı için başvurular;

a) Uygulama alanında, riskli alan veya rezerv alanı belirlenmesine ilişkin karar ve tapu belgesine istinaden ilgili kuruma,


b) Uygulama alanı dışındaki riskli yapılarda, riskli yapı tespitine ilişkin rapor ve tapu belgesine istinaden Müdürlüğe, yapılıyor.


Kentsel dönüşümde birden fazla evi olanlar her evi için kira yardımından yararlanabilir mi?


Kentsel dönüşüm kira yardımları kapsamında ev sahipleri tarafından en çok merak edilen hususlar arasında "birden fazla eve sahip olunması halinde her ev için ayrı ayrı kira yardımı alınıp alınamayacağı" hususu yer alıyor.


Kentsel dönüşümde birden fazla daireye sahip olan malik her dairesi için ayrı ayrı kira yardımı alabiliyor.



Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu!




Geri Dön