26 / 04 / 2024

Konut ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Konut ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Kredi kullanarak konut sahibi olmak isteyenlere ne kadar kredi çıkacağı, ekspertiz raporu baz alınarak belirleniyor. Buna göre konut ekspertiz raporu kaç günde çıkar? İşte yanıtı...



Konut ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Konut kredisi, gayrimenkul alım satım işlemlerinde, alıcıların izledikleri yollardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ile konut sahibi olanların sayısı gün geçtikçe artarken, bu noktada istihdam eden eksperlerin de sayısı artıyor.


Ekspertiz raporu hazırlanırken göz önünde bulundurulan kıstaslar şu şekilde sıralanıyor: Gayrimenkulün açık adresi, Gayrimenkulün lokasyonu, Kaç yaşında olduğu, İmar durumu, Gayrimenkulün alanı, Ulaşım özellikleri, Fiziki durumu, Altyapısı.


Peki eksper kimdir? Ekspertiz işlemi ne işe yarar diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ekspertiz, gayrimenkulün değerinin belirlenmesi için yapılan incelemelere ve sonrasında hazırlanan rapora deniyor. Bu işi yapan uzmanlar ise eksper olarak nitelendiriyor. Buna göre konut ekspertiz raporu kaç günde çıkar?


Konut eksper raporu kaç günde çıkar?

Ekspertiz işlemi, kredinin onaylandığı gün veya bir sonraki günde yapılıyor. Eksper, gayrimenkule gelerek gerekli incelemeleri yapıyor. Yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan rapor, bankaya sunuluyor. 


Eksperin gayrimenkule biçtiği değerin yüzde 75 oranında, başvuruda bulunan alıcıya kredi veriliyor. Bu süreç bankadan bankaya ve işlem yoğunluğuna göre değişkenlik gösteriyor. Buna karşın kredinin onaylanması; ekspertiz işlemlerinin yapılması ve ekspertiz raporunun sonuçlanması ortalama bir haftalık süreyi buluyor.



Ekspertiz nedir?
Hatalı ekspertiz raporu!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön