25 / 04 / 2024

Konut kredisi dosya masrafları ne kadar?

Konut kredisi dosya masrafları ne kadar?

Konut satın alırken bankaların konut kredilerini kullanan kimseler birtakım masraflar ile karşılaşabiliyor. Bu masraflar arasında dosya masrafları da bulunuyor. Peki, konut kredisi dosya masrafları ne kadar?



Konut kredisi dosya masrafları ne kadar?

Konut satın alırken bankaların konut kredilerini kullanan kimseler birtakım masraflar ile karşılaşabiliyor. Bu masraflar arasında dosya masrafları da bulunuyor.


Peki, konut kredisi dosya masrafları ne kadar? Konut kredisinde dosya masrafı en fazla ne kadar alınabilir? Konut kredisi dosya masrafı iade edilir mi?


Konut kredilerinde 500 TL - 3 bin TL arasında değişen tutarlarda sabit olarak alınabildiği gibi kredi tutarı üzerinden belirli bir oran belirlenerek de alınabiliyor. 


Örneğin yüzde 1 dosya masrafı oranı belirleyen bir bankadan 200 bin TL tutarında kredi kullanıldığında 2 bin TL dosya masrafı ödeniyor. 


Bankaların dosya masrafsız kredi ürünleri bulunsa da karlılığı korumak açısından bu ürünlerde faiz oranı, dosya masraflı ürüne göre daha yüksek olabiliyor.


İhtiyaç kredilerinde ise konut kredilerine göre daha düşük tutarlarda olan dosya masrafları, kredinin toplam maliyetini önemli şekilde etkileyebiliyor.




Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır?





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön