18 / 04 / 2024

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?



Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Banka tarafından kullandırılacak konut kredisi tutarının belirlenebilmesi için konutun değeri uzman eksperler tarafından belirleniyor ve konutun değerinin yer aldığı ekspertiz raporu bankaya sunuluyor. Tüketici, raporda yazan değerin yüzde  75'ine kadar konut kredisi kullanabiliyor. 


Banka tarafından gönderilen eksperler konutu incelemeye alıyor. Yapılan incelemeler sonucunda bankaya bir ekspertiz raporu sunuluyor. Hazırlanan bu raporda gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi bilgilere yer veriliyor.


Eksperler, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyor. Eksper raporu sonucunda evin değeri düşedebiliyor yükseledebiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?


Banka, ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu ekspertiz raporunun iptal edilebiliyor. Ekspertiz raporunun iptali için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılması gerekiyor. 



Ekspertiz raporu için gereken belgeler!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön