29 / 03 / 2024

Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenleri!

Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenleri!

Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenlerinden birincisi; bir kira dönemi içerisinde kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle ev sahibi iki defa haklı şekilde ihtar göndermişse kira döneminin sonunda tahliye hakkı oluşuyor...




Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenleri!


Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenlerinden birincisi; bir kira dönemi içerisinde kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle ev sahibi iki defa haklı şekilde ihtar göndermişse kira döneminin sonunda tahliye hakkı oluşuyor.


İkincisi; mal sahibinin o eve ihtiyacı olduğu sebebiyle tahliye davalarında ihtiyacın samimi olduğunun kanıtlanması gerekiyor. Eğer bu ihtiyaç doğrultusunda kiracı tahliye edilirse taşınmaz üç yıl süreyle başkalarına kiralanamıyor.


Üçüncüsü; taşınmazı yeni alan mal sahibi içerideki kiracıya satın aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde ihtarname göndererek kiracının tahliyesini talep edebiliyor. Ancak bu durumda kiracının 6 ay daha kullanım hakkı bulunuyor. Yine yeni satın alan malik eski kira sözleşmesinin sonunda da 1 ay içerisinde tahliye hakkını kullanabiliyor.


Dördüncüsü; yeniden inşaat ve güçlendirme, onarım sebepleri ile taşınmazın kullanımı imkansız ise mal sahibi tahliye hakkını kullanabiliyor.


Mal sahibinin kiracıyı tahliye nedenlerinin beşincisi; tahliye taahhüdü verdiği halde taşınmazı boşaltmayan kiracı aleyhine de icra ve dava yoluyla tahliye hakkı kullanılabiliyor. 


Altıncısı; kiracının veya eşinin aynı il sınırları içerisinde oturmaya elverişli konutu olduğu mal sahibi tarafından belirlenir ise bu da tahliye sebebi sayılıyor. 



Konuttan tahliye!
Cebri icra yoluyla tahliye!
Ev sahibi tahliye taahhütnamesi örneği!
Fuzuli işgal sebebiyle tahliye!
Yeni mal sahibinin geri alma hakkı!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön