23 / 04 / 2024

Site yönetimi hangi kararları alabilir?

Site yönetimi hangi kararları alabilir?

Site Yönetim Kurulu her iki yılda bir seçimli olarak yapılacak Site Genel Kurulunda açık veya gizli oyla seçilen, mutlaka daire sahibi olan 5 kişiden teşekkül ediyor. Peki, site yönetimi hangi kararları alabilir?



Site yönetimi hangi kararları alabilir?

Site Yönetim Kurulu her iki yılda bir seçimli olarak yapılacak Site Genel Kurulunda açık veya gizli oyla seçilen, mutlaka daire sahibi olan 5 kişiden teşekkül ediyor. Seçimde 5 kişide yedek olarak seçiliyor. 


Yönetim Kurulu asil üyeleri seçilmelerinden hemen sonra toplanıp, aralarından bir üyeyi Başkan, bir üyeyi Başkan Yardımcısı, bir üyeyi Sekreter, bir üyeyi Muhasip seçerek, görev bölümü yapılır.


Site Yönetim Kurulu görevleri, yetki ve sorumlulukları tümüyle, Site malikleri Genel Kurulu kararı ile başka yönetim danışmanlık firmalarına devredilebilir. Bu durumda Site İşletme Kooperatifi ya da Anonim Şirket Yönetimi, Site Yönetim Kurulu gibi çalışır.


Site yönetim kurulunun görevleri?

a. Ortak alanların işletilmesini sağlamak, su, elektrik ve benzer giderleri karşılamak,


b. Ortak alanların ve altyapının bakımını sürekli, işler halde tutulmasını sağlamak,


c. Site projesine dahil sosyal tesislerin siteye kazandırılması amacı ile Kooperatif Yönetim Kurulu ile ortaklaşa projelendirme, yapım ve işletme modelleri oluşturup yaşama geçirmek,


d. Sitenin ve ortakların gereksinme duyduğu tüm ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerin siteye kazandırılması amacı ile kurulmuş, ya da kurulacak tüm derneklerin faaliyetlerini birleştirmek, yönlendirmek, siteyi ve tüm ortakları kapsayan faaliyetler haline getirmek için kat malikleri kuruluna öneriler götürmek,


e. Yukarıda sıralanan tüm faaliyetlerin yerine getirilebilmesi için gerekli olan ve ortaklarca karşılanması gereken aidat miktarlarını yaptığı bütçelerle genel kurula sunup onaylattırmak ve bütçenin uygulanmasını bizzat yapmak,


f. Yönetim Kurulu haftada en az bir defa toplanarak kararları alır, yapılan uygulamaları ve sarfları Yönetim Kurulu kararlarına istinaden yapar, Yönetim Kurulu’nun kullanacağı karar ve muhasebe defterleri kullanılmadan önce noterden tasdik ettirilir. (İlk tasdik kooperatifçe yerine getirilir.)


g. Site Genel Kurulunu Olağan veya Olağanüstü toplantıya çağırmak.


Site yönetimi hangi kararları alabilir?

Site yönetimi, site genel kurulunu olağan veya olağanüstü toplantıya çağırdıktan sonra toplantıda site ile ilgili olacak tüm kararları alabiliyor.



Site yönetimi mevzuatı!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön