29 / 03 / 2024

Veraset ilamı neden gerekli?

Veraset ilamı neden gerekli?

Miras hukukunda yer alan veraset ilamı neden gerekli? Veraset ilamı neden alınıyor? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Veraset ilamı neden gerekli?

Yasal mirasçıların kim olduğunu gösteren belge, veraset ilamı olarak nitelendiriliyor. Bu belge, bir kimsenin ölümü ile bıraktığı mirasın sahibinin veya sahiplerinin kim veya kimler olduğunu tespit ediyor. Peki "Veraset ilamı neden gerekli?" diye soruyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz.


Söz konusu veraset ilamı belgesi, Sulh Hukuk Mahkemelerinden alınabiliyor. Ancak mahkemeden veraset ilamının alınabilmesi için bazı belgeler talep ediliyor.


Veraset ilamı için gerekli belgeler..

* Ölüm belgesi,

* Nüfus Kayıt Örneği,

* Veraset ilamı istemi içeren dilekçe.


Veraset ilamı zamanı..

Veraset ilamı alınabilmesi için belli bir süre kısıtlaması bulunmuyor. Mirasçı olduğunu düşünen herkes, istediği zaman yukarıda belirtilen belgelerle sulh hukuk mahkemesine başvuruda bulunabiliyor.


Veraset ilamı neden gerekli?

Bir kimsenin ölümü ile kalan mirasın nasıl paylaşılacağını belirten bir belge olan Veraset ilamı, yasal olarak kimin hangi oranda mirastan faydalanacağını gösterdiği için gerekli bir belge olarak karşımıza çıkıyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön