19 / 04 / 2024

Vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir?

Vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev sahibinin ödemesi gereken bazı vergiler söz konusu oluyor. Bu vergilerin ödenmemesi halinde kiracı ev sahibini şikayet edebiliyor. Peki, vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir?



Vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev sahibinin ödemekle yükümlü olduğu vergileri ödememesi durumunda kiracı ev sahibini şikayet edebiliyor. Vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi ve vergi kanunlarına uygun hareket edilmesi için bu şikayetlerin yapılması gerekiyor. 


Ev sahibinin ödemesi gereken vergiler arasında; emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi yer alıyor. Bu vergilerin ödenmemesi halinde ev sahibi şikayet edilebiliyor. 


Şikayette aranacak şartlar arasında; Şikayet sahibinin adı soyadı iş veya ikametgah adresi ve telefon numarasının bulunması ve şikayet ile ilgili bilgi ve belgenin mevcut olması durumunda bunların bildirilmesi gerekiyor. 


Maliye servisi vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi ve vergi kanunlarına uygun hareket edilmesi için vatandaşlarla beraber işbirliği içinde olan ve onların yardımıyla denetim yapan bir servisi olarak tanımlanıyor. Vergisini ödemeyen ev sahibini 444 0 189 Alo Maliye hattı aranarak şikayet edilebiliyor. 


Alo Maliye servisine yapılan ihbar ve şikayetlerin teyidinin yapılmasıyla birlikte ekipler mükelleflerin adreslerinde gerekli denetimleri yapılıyor. İhbar ve şikayetin kayıt altına alınmasıyla birlikte kimi zaman aynı gün en geç ertesi gün şikayet edilen adrese giderek mükellefler nezninde gerekli denetimlere başlamakta ve sonuçlandırılıyor. 


Yapılan İhbarlar ve şikayetlerin değerlendirilmesi sonucu ihbarcı veya şikayetçi bilgilendiriliyor. Bu bilgilendirme şu şeklilde yapılıyor; 


*İhbarcı veya şikayetçinin vermiş olduğu telefon numarası aranarak,

*Dilekçe ile yapılan müracaatlarda adres bildirilmesi halinde ilgili adrese yazıyla,

*İnternet ortamında elektronik posta göndermek suretiyle bilgilendirme yapılıyor. 



Ev sahibi olanların ödemesi gereken vergiler!


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön