26 / 04 / 2024

13 mahalleli kamulaştırmasız el atma davalarından 2.7 milyon lira kazandı!

13 mahalleli kamulaştırmasız el atma davalarından 2.7 milyon lira kazandı!

Antalya'da Arapsuyu Mahallesi'nde 13 mahalle sakini, Konyaaltı Belediyesi'ne karşı açtığı kamulaştırması el atma davalarından 2 milyon 760 bin TL kazandı. İcralar 7'nci İcra Müdürlüğü tarafından işleme konuldu...



Bölgedeki imar uygulamalarının ortaya çıkardığı tazminatla ilgili olarak avukatlar, geçen hafta içinde iki kez haciz işlemi için Konyaaltı Belediyesi'ne gitti. Uzlaşmaya varılması üzerine haciz yapılmadı.
İcraya, Arapsuyu bölgesinde yerel yönetimlerin yaptığı imar uygulamaları neden oldu. Mahalle muhtarı Fezi Abay, 1984- 1987 yıllarında Antalya Belediye Başkanlığı yapan Yener Ulusoy dönemindeki planlara göre idarelerin bedelsiz açtığı yollar, Arapsuyu deresinin düzenlenmesi sırasında vatandaş arsasından mevzuatın öngördüğünden fazla zayiat çıkartılması, okul veya çeşitli ihtiyaçlarla idarenin kamulaştırmasız el atma iddialarıyla birçok dava açıldığını söyledi.

Mahalle sakinleri Meryem Afşin, Halil Afşin, Ayşe Eke, Ümmü Tapur, Ayfer Afşin, Yaşar Kılmç, Raziye Ergiin, Şerife Eke, Seval Tırak, Mehmet Sevinç, Giilnaz Sevinç, Saliha Cebel ve Nesli Kaymaz açtıkları davaları kazandı. Üç farklı Asliye Hukuk Mahkemesi, 2012 yılının şubat, mart ve nisan aylarında açıkladığı kararlarla Konyaaltı Belediyesi'ni tazminat ödemeye mahkum etti. En fazla tazminatı, 796 bin 709 TL ile Meryem Afşin kazandı.

UZLAŞI SAĞLANDI

İcralar 7'nci İcra Müdürlüğü tarafından işleme konuldu. 13 kişinin avukatı Fatih Abay, alacakları tahsil için geçen hafta içinde iki kez Konyaaltı Belediyesi'ne gittiklerini söyledi. Mahkemelerin kararları 2012 yılında aldığını ve daha önce de aynı işlem için belediyeye gittiklerini kaydeden Avukat Abay, "Son olarak geçen hafta çarşamba ve perşembe günleri belediyedeydik. Daha önce de uzlaşma zemini aramıştık ama idarenin tutumu nedeniyle sağlanamamıştı. Şimdi uzlaşı sağlandı gibi duruyor" dedi.


Antalya Son Haber

Geri Dön