20 / 04 / 2024

1998 yılında Akaretler Sıraevleri kiracı bekliyormuş!

1998 yılında Akaretler Sıraevleri kiracı bekliyormuş!

1998 yılında tarihi Akaretler Sıraevleri'nde restorasyonu tamamlanan evler kiracı bekliyormuş. Toplam 71 binadan 29'unun restorasyonu tamamlanmış ve 8'i müşteri bekliyormuş. 420 metrekare büyüklüğündeki evler, aylık 9 bin dolardan kiraya veriliyormuş.



1998 yılında Akaretler Sıraevleri kiracı bekliyormuş!


Tarihi Akaretler kiracı bekliyor


Akaretler Sıraevler de ekonomik durgunluktan etkilendi. Tamamlanan 29 binadan 8'i müşteri bekliyor. Kiracı olmanın bedeli ilk anda 25 milyar lirayı buluyor.


ESEN PİŞİRCİ


   Net Holding'in Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiraladığı Akaretler Sıraevleri de, ekonomik durgunluktan nasibini aldı. Akarnet Genel Müdürü Münir Alpaslan, şu anda 8 evin boş olduğunu belirterek, ''Kriz kiralanma hızını da kesti'' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Ercüment Yığın da, ''Çok özel ve prestijli binalar, ama kime gitsek, şu anda önünü görememekten yakınıyor'' diye konuştu.

   15 Ağustos'tan itibaren oturuma hazır hale gelen evlerin aylık kirası 9 bin dolar. Ancak 6 aylık peşin ve 3 kira bedeli depozito vermek gerekiyor. Böyle olunca 420 metrekarelik asırlık evleri kiralamak için, aidat hariç ilk anda 25 milyar lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.


Toplam 71 bina


   Tarihi yapıların ilk 4'ü tamamlanır tamamlanmaz doldu. Hollanda'dan Rabobank iki bina kiraladı. Amerikan şirketi Pasifik Enerji ve Türk hukuk firması Hergüner-Bilgen/Özeke de onu izledi. Geçtiğimiz günlerde de Ege Portföy Yatırım, North Shields Cafe, Yorum Ajans, Brown For Man Worlwide (Jack Daniels'in Türkiye'deki ithalatını organize eden şirket) ve Prof. Dr. Arif Esin, hukuk bürosunu Akaretler Sıraevler'e taşıdı. Bazı firmalar birden fazla bina kiraladı. Net Holding de 2 apart otel ve 3 mağaza yerini kendine ayırdı. Ancak bu bölümler de henüz dolmadı. 

   Net Holding şirketi Akarnet tarafından planlanan ve Net Yapı tarafından gerçekleştirilen Sıraevler, toplam 71 binadan oluşuyor. Şu anda 29'unun restorasyonu tamamlanmış durumda. Cephe ve plan karakterleri korunarak güncel malzemeyle konforlu hale getirilen binalar, turistik ve ticaret birimleri iç içe yer alacak şekilde projelendirildi. Projede apart otel, residance ofis, alışveriş üniteleri, kitabevi, restoranlar, Atatürk Evi Müzesi, katlı otopark, cep sinemaları ve çarşı yer alıyor. Projenin, 2001 yılında tamamlanması planlanıyor.


(1998 yılında 1 dolar 314.000 liraya, Reşat Altın ise 19.550.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 25 Aralık 1998



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön