25 / 04 / 2024

2021 kira yardımı esnaf!

2021 kira yardımı esnaf!

Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalara göre, esnafa yapılacak kira yardımı ile ilgili detaylar belli oldu. Peki kira yardımı başvurusu nasıl yapılacak? İşte 2021 kira yardımı esnaf...



2021 kira yardımı esnaf!
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kabine toplantısının ana gündem maddesi kira yardımı oldu. Kabine toplantısından sonra açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Erdoğan, "Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Esnaflara yapılacak kira yardımı ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Peki, kira yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Kira yardımı kimlere verilecek? İşte 2021 kira yardımı esnaf...

2021 kira yardımı esnaf

Kabine toplantısının ardından "İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız'' diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvuruların nasıl yapılacağıyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan müjdeye göre, iş yeri kira olan esnafa, üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak. Esnaf kira yardımı, koronavirüs süresi boyunca zor durumda kalan kiracı iş yeri sahiplerine yapılacak. 

Henüz sadece başvuru şartlarının genel hatları belirtilen kira yardımı için başvuru süreci resmi merciler tarafından açıklanacak. Detaylar belli olduğunda haberimizin içerisinde yer alacak.

Kira düzenlemesinin detayları belli oldu!

5 soruda 'esnafa kira yardımı' tüm detaylarıyla!


Geri Dön