19 / 04 / 2024

2022 FAST işlem limiti değişti! Peki yeni FAST limiti ne kadar oldu? Kaç TL'ye yükseldi?

2022 FAST işlem limiti değişti! Peki yeni FAST limiti ne kadar oldu? Kaç TL'ye yükseldi?

Farklı bankalar arasında para göndermek ve almak isteyen vatandaşlar için saat ve gün sınırlamasını ortadan kaldırarak büyük bir kolaylık sağlayan FAST işlemi için limitler yeniden gözden geçirildi.



2022 FAST LİMİTİ KAÇ TL OLDU?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada “FAST Sistemine gösterilen yoğun ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önüne alınarak para transferlerinde 2. bin Türk Lirası olan FAST işlem tutar limiti de 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5 bin Türk Lirasına yükseltilecektir” ifadelerine yer verildi.

FAST NEDİR?

Önceki dönemlerde farklı banka aracılığı ile başka bir bankanın müşterisine para göndermek isteyen kişiler mesai saatleri dışında işlem gerçekleştiremiyordu. EFT yani para transferi yapmak isteyen vatandaşlar bir sonraki işlem gününü bekliyordu ve mesai saatleri içerisinde para transferi yapabiliyordu.  Bu da hafta sonu yada akşam ve gece saatlerinde bankalar arası para gönderen kişilerin beklemesi anlamına geliyordu. Acil para gönderilmesi gereken durumlarda bu konu sorun teşkil ediyordu. Bu sorunun ortadan kaldırılması için FAST sistemi devreye sokuldu. Artık FAST’ın işlem limitine kadar olan tutar, saat ya da gün fark etmeksizin farklı bankalar aracılığıyla da olsa anında başka hesaplara gönderilebiliyor. Günlük ortalama 3 milyon 500 bin adet ödeme gerçekleştirilen FAST sistemine gösterilen yoğun ilgi üzerine; daha önce 2 bin Türk Lirası olan bu limit yeni açıklamayla birlikte, 5 bin Türk Lirası olarak güncellendi.

Suudi petrol devi Aramco, karını yüzde 90 artırdı!

2 ay sonra Bitcoin’de bir ilk!

Karadeniz’de fındık hasadı resmi olarak başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön