25 / 04 / 2024

2023 kıdem tazminatı tavan tutarı ne kadar? Kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

2023 kıdem tazminatı tavan tutarı ne kadar? Kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 senesi kapsamında kıdem tazminatı tavan tutarını belirledi. İş Yasası’na göre çalışanlar işyerinde bir sene çalıştıktan sonra kıdem tazminatı alabiliyor. Asgari ücret zammı ile birlikte söz konusu ücrete çalışanların alacakları kıdem tazminatı ücretleri açıklanmıştı.



KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI NE KADAR OLDU?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzası ile yayımlanan genelgeye göre 2023 yılı ocak ve temmuz döneminde kıdem tazminatı tavan tutarı 17 bin 904 TL olarak belirlendi.

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIR?

Herhangi bir iş sözleşmesinin kıdem tazminatını gerektiren bir sebeple feshi söz konusu olduğunda çalışılan her tam sene çin 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı ödeniyor. Bir seneden artan süreler için de oranlanarak hesaplamaya dahil ediliyor.

2023 kıdem tazminatı tavan tutarı ne kadar? Kıdem tazminatı tavanı belli oldu!

Kıdem tazminatı hesaplamaları esnasında işçiye ödenen ücretin yanında, söz konusu işçiye düzenli şekilde sağlanan tüm para ve para ile ölçülebilen menfaatler (yol ve yemek ücreti, düzenli olmak şartı ile ikramiye ödemeleri vb.) de dikkate alınıyor.

Her tam çalışma senesi için ödenen kıdem tazminatı tutarı, fesih tarihinde geçerli olan kıdem tazminatı tavan tutarı ile sınırlandırılıyor.

İŞTE 10 YIL ÇALIŞANIN KIDEM TAZMİNATI

Çalışan kişileri yakından ilgilendiren kıdem tazminatı tavan tutarının yükselmesiyle birlikte alınacak tazminatlar da arttı. SGK brütü 17 bin 904 TL üzerinde olan herkes tavan rakamdan yararlanabilecek. Buna göre 10 sene çalışmış biri işten çıkarılırsa alacağı kıdem tazminatı 179 bin 40 TL olacak.

Öğrencilere büyük müjde! Aile Bakanlığı 2023 öğrenci ulaşım desteği nereden, nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Aile Bakanlığı’ndan kadınlara müjde üstüne müjde! Resmen açıklandı! 2023 doğum izni ücreti belli oldu!

Aile Bakanlığı müjdeleri ardı ardına verdi! Resmen açıklandı! Yeni bir sosyal destek yardımı geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön