07 / 05 / 2024

2023 yeni asgari ücrette son dakika! SGK uzmanı net rakam verdi! Hiç kimse beklemiyordu!

2023 yeni asgari ücrette son dakika! SGK uzmanı net rakam verdi! Hiç kimse beklemiyordu!

Ankara'dan beklenen açıklama ile ilgili meraklı bekleyiş içinde olan milyonlarca çalışanın son dakika sorusu şu: Asgari ücrete zam yapılacak mı? Bu konuda fikir sahibi olmak isteyen çalışanlar, SGK Uzmanı Emin Yılmaz'ın son açıklamalarını yakından takip ediyorlar.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ARA DÜZENLEME YAPMAKTAN KAÇINMAYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak ayında asgari ücret artışını duyurduktan sonra enflasyon oranlarının hızla düşeceği beklentilerini dile getirdi. Yıl içerisinde olası ara zam tartışmalarına dair ise "Enflasyonu yıl ortasında yüzde 30'lu, yıl sonunda yüzde 20'li rakamlara indirmek hedefimizdir. Her kesimden vatandaşımızın bu hedefe uygun hesaplamalar yapmasını istiyoruz. Asgari ücret belirlemede, hem geçmiş kayıpları telafi edecek hem de önümüzdeki yıl için enflasyon öngörülerimizi destekleyecek bir yaklaşım benimsedik. Beklenmedik durumlar oluşması halinde, geçen yıl olduğu gibi ara düzenlemeleri yapmaktan çekinmeyeceğiz" şeklinde konuştu. İşçilerin, emekçilerin ve çalışanların gelir ve refah seviyelerini artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Erdoğan, hiç kimsenin hakkının ihlal edilmeyeceğini söyledi. Milletle birlikte hareket edeceklerinin altını çizen Erdoğan, asgari ücret konusundaki adımlarını da bu anlayışla atacaklarını ifade etti.

2023 yeni asgari ücrette son dakika! SGK uzmanı net rakam verdi! Hiç kimse beklemiyordu!

HEDEF YILLIK BAZDA YÜZDE 20 ALTI ENFLASYON 

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, Mynet'e yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu mevzuatının zam sürecinde önemli bir rol oynadığına işaret etti. Yılmaz, enflasyon verilerinin bu süreçte belirleyici faktör olduğunu vurgulayarak, Komisyon'un 2016 yılına kadar yılda bir kez toplandığını ancak son beş yılda yılda iki kez toplandığını ifade etti. Yılmaz, Ocak 2023'te TÜFE'nin yüzde 6,65, Şubat ayında ise yüzde 3,15 seviyesinde geldiğini hatırlatarak, yıllık bazda enflasyonun yüzde 55 olarak açıklandığını belirtti. Ancak hedefin yıllık bazda yüzde 20'nin altına düşürülmesi olduğunu ve bu hedefe doğru ilerlendiğini sözlerine ekledi.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl yapmış olduğu asgari ücret açıklamasında ihtiyaç halinde bir artış yapılacağına dair sözler sarf ettiğini hatırlattı. Yılmaz, ayrıca Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in de enflasyonun yüzde 20'nin altına düştüğü için şu an için bir artışa gerek olmadığını belirttiğini, ancak gerektiği takdirde iyileştirme yapılacağına dair sinyaller verdiğini ifade etti.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, öncesinde 2000 yılına kadar bir yılda üç kez asgari ücrete zam yapıldığını hatırlatarak, bu durumun mevzuata uygun olduğunu ve şu anda da benzer bir durumun gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Yılmaz, mevcut durumda Çalışma Bakanlığı tarafından olağanüstü bir çağrı yapılıp toplantı düzenlenerek asgari ücretin yükseltilebileceğini ifade etti.

2023 yeni asgari ücrette son dakika! SGK uzmanı net rakam verdi! Hiç kimse beklemiyordu!

ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK?

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, asgari ücret zammının belirlenmesinde önemli bir etken olan açlık sınırının rolüne işaret etti. Türk-İş'in açlık sınırının Şubat ayı için 9.425 TL olarak açıklandığını belirten Yılmaz, asgari ücretin bu rakamın altında kaldığını ve arada yüzde 20'ye yakın bir fark olduğunu belirtti. Yılmaz'a göre bu durum, Çalışma Bakanlığı'nın acil bir çağrı yaparak toplantı düzenleme ihtiyacını artırıyor. En erken Nisan ayının 15'inde ya da sonunda Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanabileceğini belirten Yılmaz, ayrıca, en düşük emekli aylığının zamlanmasının da asgari ücret zammı beklentilerini artırdığını söyledi.

İslam Memiş'ten inanılmaz açıklama! Herkes ona kilitlendi!
Aile Bakanlığından müjde! TC kimlik numarasının sonu 0,2,4,6, olanlar dikkat! Hesaplara para yatırıldı!
QNB Finansbank hesabı olan nefes bile almadan baksın! Acilen koşarak şubeye gitmeniz gerek!

Geri Dön