26 / 04 / 2024

3600 ek göstergede son dakika! Maaşlar 1.450 TL artacak!

3600 ek göstergede son dakika! Maaşlar 1.450 TL artacak!

Maaş ve ikramiyeleri yükseltecek düzenlemede bir son dakika gelişmesi yaşandı. Peki emekli ve memurun maaşları ve ikramiyeleri ne kadar olacak? İşte 3600 ek gösterge ile maaş ve ikramiyelere gelecek o artış...



Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, hükümetle paylaştıkları çalışma kapsamında  ek göstergede 60 puanlık bir yansıtma oranı yükselişiyle  brüt aylıkta ortalama 11450 Türk Lirası yükseliş olacağını vurgulayarak, "Yansıtma oranı ek göstergede püf noktası. 30 yıl çalışan bir memurun emekli ikramiyesi de 43 bin 500 lira artar" açıklamasında bulundu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son düzenlemelere geçilen 3600 ek gösterge meselesinin bu ay sonu itibariyle çözüleceğini dile getirdi. 

3600 ek göstergede son dakika! Maaşlar 1.450 TL artacak!

Ek gösterge çerçevesinde  3 milyon 175 bin kamu çalışanı mevcut. Ek gösterge dışında olan personelle birlikte 4 milyon çalışan, 2 milyonu aşkında emekli vatandaş var. Unvanlardaki dengesiz ek göstergelerde düzeltmeye gidilirken, yöneticiler, avukatlar, teknik hizmet, genel idare sınıfı, göstergesi olmayan personellerde göz önünde bulundurulacak. Kariyer mesleklere 600-800 puan eklenecek, şube müdürleri, daire başkanları hiyerarşi kapsamında gösterge alacak.  Ek göstergenin 2200'den 3600'e çıkarılması halinde ikramiyeler ve emekli maaşları yaklaşık yüzde 25 oranında yükselecek. 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, 3600 ek gösterge konusuna ilişkin Bakanlıkla paylaştıkları çalışmadaki son durumu, açıkladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerin ek göstergelerinin yılbaşı itibariyle 3600 ek göstergenin verildiğine dikkat çeken Tombul, "Polisler, hemşireler, din görevlilerine yönelik ek gösterge düzenlemesi yapılacak. Ek gösterge 'derece, kadro ve sınıf' olmak üzere üç ayak üzerine oturuyor. Din görevlisi, sağlıkçılardan dört yıllık yüksekokulu mezunu olan (örneğin ilahiyat mezunu olan) 3000 ek gösterge alıyor" şeklinde konuştu. 

3600 ek göstergede son dakika! Maaşlar 1.450 TL artacak!

Hemşirelikte de bu durumun olduğunu belirten Tombul, "Bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Emeklileri okutamazsınız. Bugün 2200 ek gösterge 3000 arasında fark çok büyük değildi. Bunlardan biri 2200 biri 3600 olursa büyük fark oluşur. Bugün hiç gösterge almayan yardımcı hizmetler var. Düşük göstergeliler, hiç göstergesi olmayanlar emeklilerin yüzde 50'sini oluşturuyor" açıklamasında bulunarak; bunların emekli maaşlarının düzeltilmesi amacıyla ek gösterge verilmesinin gerekli olduğunu aktardı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön