20 / 04 / 2024

3600 ek göstergede son dakika! Maaşlar 1.450 TL artacak!

3600 ek göstergede son dakika! Maaşlar 1.450 TL artacak!

Maaş ve ikramiyeleri yükseltecek düzenlemede bir son dakika gelişmesi yaşandı. Peki emekli ve memurun maaşları ve ikramiyeleri ne kadar olacak? İşte 3600 ek gösterge ile maaş ve ikramiyelere gelecek o artış...



YANSITMA ORANI DETAYI 

Yansıtma oranının ek göstergede püf noktası olduğuna vurgu yapan Tombul, sorunun çözülmesi için 2000-3000 ek gösterge, 3000-3600 ek gösterge arasında yansıtma oranının koyulmasının gerekli olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Kadro, hiyerarşik yapıda fark olsun, 3600 ek gösterge alan mühendis, daire başkanlarına hak kaybı olmasın. Bunların ek gösterge, yansıtma oranlarında artıralım. Gruplar arasında hiyerarşi olsun fahiş ücret artışı olmasın. Bu çalışmamızı Memur-Sen olarak Bakanlığa sunduk. Mevcutta 2200 ile 3600'a kadar ek göstergeler yüzde 85'i emekli maaşına yansıtılıyor. 3600 ek göstergeyi aldığında birinci dereceye yüzde 145'e çıkacak ücreti. Maaşta 90 lira artış olur."

3600 ek göstergede son dakika! Maaşlar 1.450 TL artacak!

MAAŞLAR 1.450 TL ARTACAK 

Devlet memurunun emekli aylığındaki yükselişin 1.450 TL'yi bulacağına dikkat çeken Tombu, 37 yıllık memurun emekli ağlığına yansımasının 53 bin TL'yi bulacağını söyledi. Tombul, "Ek göstergesi yükseldiği halde emekli maaşı ve ikramiyesi değişmeyenlerle ilgili tazminat yansıtma oranları yükseltilerek bu sağlanabilir. Herkesi memnun etme yolu hem ek göstergelerden hem de tazminat yansıtma oranlarından ayarlama yapılarak herkesin emekli maaşı ve ikramiyesi yükseltilebilir ve beklenti karşılanabilir" şeklinde konuştu. 

YENİ SİSTEM İŞLEYİŞİ NASIL OLACAK? 

Hem hükümet hem de 11 hizmet sendikası ek göstergeyle ilgili farklı çalışmalar gerçekleştirdi. Yeni sistemle görevin önemi, sorumluluk düzeyi, kadro unvanı göz önünde bulundurularak, bütüncül bir yaklaşım ortaya konulması hedefleniyor. Kamu çalışanlarının ek göstergelerinde 500-800 puan yükselişe gidilecek. 

3600 ek göstergede son dakika! Maaşlar 1.450 TL artacak!

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; genel müdür yardımcısı, genel sekreter yardımcısı, daire başkanları gibi çeşitli unvanlarında üst gruplara yükseltileceği çalışma kapsamında ek gösterge düzenlemesinin emekliliğe yansıtma oranları kesinleştirilecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in emekli maaşı ve asgari ücret zammı açıklamasındaki rakam değişiyor

Milyonlarca kişiye faizsiz kredi fırsatı! 100 bin lira faizsiz kredi verilecek! Faizsiz kredi nasıl alınır?

Tarım Kredi Kooperatifi'nden dev kampanya! Çaykur çay, ayçiçek yağı, sebze indirimi! İşte 19 Mayıs 2022 fiyat listesi

Elektriğe yüzde 100'lük büyük zam resmen kapıda! Faturalar yükselecek! Elektriğe yeni zam ne zaman gelecek? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön