27 / 04 / 2024

5 dolar ay sonu bakın kaç TL olacak! Yatırımda endişe edenler acil tıklasın, öğrenmezseniz üzücü

5 dolar ay sonu bakın kaç TL olacak! Yatırımda endişe edenler acil tıklasın, öğrenmezseniz üzücü

Dolar fiyatlarındaki dalgalanma devam ederken, doların geldiği yeni seviyeden sonra birçok insan dolar fiyatlarının yeniden yükselip yükselmeyeceğini merak etmeye başladı. 5 doların yılbaşına doğru geleceği seviyeye ise gelin hep birlikte bakalım...



ANALİSTLERİN 5 DOLAR TAHMİNİ

Analistler tarafından 5 doların hem ay sonu hem de yılbaşına doğru ne kadar olabileceğine yönelik dikkat çeken tahminler geldi. Analistlere göre dolar fiyatlarının 19 TL'ye sıçramasının ardından 5 dolar da 95 TL'ye denk gelebilir.

DOLARDA DİĞER GELİŞMELER

Küresel piyasalarda, merkez bankalarının para politikaları ve ekonomik aktiviteye ilişkin belirsizliklerle dalgalı seyir sürerken, bugün açıklanacak ABD'nin istihdam verilerinin fiyatlamalara yön vermesi bekleniyor.

Dünya genelinde enflasyonist baskıların süreceğine işaret eden gelişmeler mevcudiyetini korurken, merkez bankalarının agresif adımlarının resesyon riskini artırdığına dair endişeler de giderek güçleniyor. Bu durum haftaya umutla başlayan pay piyasalarında dalgalanmalara neden olurken, beklentilerin şekillenmesi açısından açıklanan veriler yakından takip ediliyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını belirleme konusunda enflasyonla birlikte en fazla dikkate aldığı verilerin önemli bir kısmı da bugün yayımlanacak. Bu kapsamda eylül ayına ilişkin tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerinden Banka'nın agresif adımlarının iş gücü piyasasında soğumaya yol açıp açmadığına dair sinyaller alınacak. Söz konusu verilere dair beklentiler, tarım dışı istihdam artışının 315 binden 250 bin seviyelerine gerileyeceğine, işsizlik oranının yüzde 3,7'de sabit kalacağına işaret ediyor.

Veri öncesi para piyasası fiyatlamalarında, Fed'in kasım ve aralık aylarında politika faizini 75 baz puan artırmasına sırasıyla yüzde 75,9 ve yüzde 68,3 ile daha yüksek ihtimal veriliyor.

Avrupa tarafında, dün yayımlanan Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) son toplantı tutanakları, Banka'nın agresif faiz artırımlarına devam edeceğini ortaya koydu. Enflasyonun çok yüksek olduğu ve uzun vadede hedefin üzerinde kalmaya devam edeceği belirtilen tutanaklarda, faiz oranlarının yıl sonunda yüzde 2'ye yükseleceği sinyali verildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön