26 / 04 / 2024

5 dolar ay sonu bakın kaç TL olacak! Yatırımda endişe edenler acil tıklasın, öğrenmezseniz üzücü

5 dolar ay sonu bakın kaç TL olacak! Yatırımda endişe edenler acil tıklasın, öğrenmezseniz üzücü

Dolar fiyatlarındaki dalgalanma devam ederken, doların geldiği yeni seviyeden sonra birçok insan dolar fiyatlarının yeniden yükselip yükselmeyeceğini merak etmeye başladı. 5 doların yılbaşına doğru geleceği seviyeye ise gelin hep birlikte bakalım...



REUTERS'DEN DA DOLAR TAHMİNİ GELDİ 

Reuters tarafından döviz piyasası stratejistleri arasında yapılan anket, bu yıl yüzde 16 yükselen ve son 50 yılın en iyi performansını gösteren Dolar Endeksi'nin henüz dönüş noktasına gelmediğini gösterdi. Ankete katılan 55 stratejistin 47'si, yüzde 85'i, ABD dolarının kur sepeti karşısında henüz dönüş noktasına gelmediğini belirtirken, bu noktaya gelecek 3 ayda gelineceğini düşünenlerin sayısı 17, 6 ayda ulaşılacağına inananların sayısı 25 oldu. Geri kalan 4 stratejist ise o seviyeye ulaşılmasının bir yıl veya daha uzun sürebileceğini ifade ettiler.

Katılımcılar bu yıl ABD doları karşısında yüzde 12 değer kaybeden euronun en azından gelecek 6 ayda bu seviyede kalmaya devam edeceğini öngördüler. Gelecek 1 yılda ise paritenin 0,99 civarından 1,03'e toparlanması bekleniyor.

Stratejsitlerin ABD doları/Japon yeni paritesi için gelecek 3, 6 ve 12 aya yönelik beklentileri 144,0, 140,5 ve 135,0 oldu.

 

 

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön