26 / 04 / 2024

ABD Adalet Bakanlığı'ndan kripto para borsalarına soruşturma!

ABD Adalet Bakanlığı'ndan kripto para borsalarına soruşturma!

Adalet Bakanlığı tarafından, Amerika Birleşik Devletleri'nin finansal yaptırımlarına tâbi tutulan Rus oligarklara hizmette bulunan kripto para borsalarının, bankaların ve diğer finans kurumlarının hedef alacağına dikkat çekti. 



Bakanlık ayrıca geçtiğimiz hafta Rus mal varlıklarına el koyulması amacıyla Joe Biden'ın kurduğu “KleptoCapture” görev gücüne ilişkin de bilgiler paylaştı.

Cuma günü kıdemli bir Adalet Bakanlığı yetkilisi konuuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, görev gücünün sadece yaptırım altındakilere bilerek yardımda bulunanlarla ilgilenmeyeceğini ve daha geniş bir bakış açısı kullanacağını belirtti. 

ABD Adalet Bakanlığı ndan kripto para borsalarına soruşturma!

KRİPTO BORSALARI SORUŞTURULACAK

Yetkili, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamasında “Kara para aklamaya ilişkin prosedürleri yerine getirmekte başarısız olan ve Rus oligarkların para taşımasına izin veren kripto para borsaları da da bu soruşturmanın ilgi odağı olacak” ifadelerini kullandı.

Sözcü'de yer alan habere göre; bir kripto araştırma grubu olan Chainalysis tarafından açıklanan veriler kapsamında; Rus rublesi ile Bitcoin ve Tether alışverişinin Ukrayna işgaline start verilmesinden bugüne yükseldiği ve Mart'ın başında iki katına çıktığı belirlendi.

Kripto paralar dünyada nasıl vergilendiriliyor?

ABD enflasyonu kripto paraları nasıl etkileyecek?

Açma ve kapama ücreti kalkıyor, kaçak geçiş cezası düşürülüyor! Milyonlara müjde!

Bitcoin’de Fed baskısı!

Dolarda nefesler kesildi! İşte 13 Mart 2022 dolar kuru...

Kripto para borsalarını neler bekliyor? Yatırımcılar dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön