26 / 04 / 2024

ABD'den alüminyum ithalatına ek gümrük vergisi: Listede Türkiye de var!

ABD'den alüminyum ithalatına ek gümrük vergisi: Listede Türkiye de var!

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, 1,96 milyar dolarlık alüminyum ithalatına ek gümrük vergileri getirileceğini duyurdu. 18 ülkenin yer aldığı listede Türkiye de bulunuyor.



Fox Business'a konuşan Ross, Türkiye'nin de içinde bulunduğu, 18 ülkeden yapılan 1.96 milyar dolarlık alüminyum ithalatına ek gümrük vergileri getirileceğini açıkladı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Ross, ABD hükümetinin bir ön saptamasında alüminyum levhaların ABD'ye boşaltıldığını belirlediğini söyledi.

18 ülke arasında Brezilya, Hırvatistan, Mısır, Yunanistan, Hindistan, Endonezya, İtalya, Umman, Bahreyn, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Güney Afrika, Güney Kore, İspanya, Almanya, Tayvan ve Türkiye'nin de olduğunu belirten Ross, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun son kararını Şubat 2021'de açıklayacağını söyledi.

Ross, en yüksek ek vergi oranının yüzde 52 ila yüzde 132 arasında bir oranla Almanya'ya uygulanacağını, Almanya'yı ise Bahreyn'in takip ettiğini ifade etti. 

Çin'in ise listede olmadığını söyleyen Ross, Pekin'in alüminyum ürünlerine zaten ek vergi uygulandığını hatırlattı. 

Ross, salgın sırasında ABD'de belirli ürünlerin tüketimindeki artışın, alüminyum levha fiyatlandırmasının önemini artırdığını da sözlerine ekledi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön