25 / 04 / 2024

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

Bartın Eğitim Kampüsü projesiyle hazırlanan ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesine gönderilecek. Ahşap konteyner sınıfların açılışını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapacak.



Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli öğretmen ve öğrenciler tarafından yapımı 1 ay da tamamlanan ‘Ahşap konteyner sınıflar’ deprem bölgesindeki Malatya'ya gönderilecek. Öğretmen ve öğrencilerin işbirliği ile hazırlanan ve her biri 20 öğrencinin eğitim alacağı kapasiteye sahip konteyner sınıfların açılışını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer gerçekleştirecek.

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

Ahşap konteyner sınıflar hakkında konuşan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, “Şu anda 10 adet sınıfımız hazır hale geldi. Önümüzdeki hafta 5 tane daha yaparak, 15 konteyner sınıfımızı depremden etkilenen Malatya iline göndereceğiz” dedi.

1 ay önce Bartın Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Fuat Sezgin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Bartın Mesleki Eğitim Merkezi, Ulus Musa Aytar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ndeki mobilya, elektrik bölümlerinde okuyan 100 öğrenci ve 20 öğretmen 15 adet ahşap konteyner sınıfları bitirdi. Normal bir sınıfı aratmayan ahşap konteyner sınıfların içerisine bütün araç gereçler konularak sınıfların çatısına da güneş panelleri yerleştirildi. Her biri 21 metrekareden oluşan sınıflarda ortaöğretim düzeyindeki 20’şer öğrenci eğitim alabilecek. 

Peki ahşap konteyner sınıflarda toplam kaç öğrenci eğitim alacak? Hangi sınıf aralığındaki öğrencilere eğitim verilecek?


Geri Dön