26 / 04 / 2024

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, metro ile ilgili son durumu paylaştı. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu hat ile Ankara'nın metro ağının genişleyeceğine dikkat çekti. 

Açıklamasında "Gar-Adliye ve Kızılay olmak üzere 3 istasyondan oluşan AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'mız Keçiören'den Kızılay'a aktarmasız metro ulaşımı sağlaması açısından son derece önemli" ifadelerini kullanan Bakan Karaismailoğlu, günde 600 bin yolcu kapasiteye sahip  hattaki ilk durak olan Gar İstasyonu aracılığıyla vatandaşların; hızlı tren garına ulaşacağına ve yine aynı istasyon aracılığıyla Başkentray ve Ankaray'a aktarma yapabileceğine vurgu yaptı.

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

"İkinci istasyon olan Adliye İstasyonu aracılığıyla da M1 hattına yani Başkentray'a aktarma sağlanabilecek" ifadelerini kullanan Karaismailoğlu, son istasyon Kızılay'dan da Batıkent, Çayyolu ve Ankaray metro hatlarına aktarma yapmanın mümkün olacağını duyurdu.

Bakan Karaismailoğlu, söz konusu metrolarda çalıştırılmak amacıyla mevcut 108 araca ilave şekilde 324 yeni nesil metro araç alım işinin de Bakanlık tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, hatlarda çalışan metro aracı sayısını 4 katına çıkardıklarının altını çizdi. 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Mevcutta bulunan metro araçları depolama ve bakım merkezini de revize ederek, kapasite artırımına gittiklerini aktaran Adil Karaismailoğlu, açıklamasında "AKM Otoparkı, Gar, Adliye ve Kızılay istasyonları ile hat üzerindeki tüm imalatlar tamamlandı, test ve devreye alma işleri ise sürüyor. Proje kapsamında 5 bin 30 metre TBM tünel, 1818 metre NATM tünel imalatı yapıldı" ifadelerine yer verdi. 

Çalışma kapsamında, 7 bin 295 metre ray montajının yapıldığını da dile getiren Bakan Karaismailoğlu, "Metro hattının işletmeye açılmasıyla 35 yıllık süreçte, 103,9 milyon avro kara yolu işletmeden, 42,7 milyon avro kaza maliyetlerinden, 123,9 milyon avro zamandan, 108,4 milyon avro çevresel katkıdan (hava kirliliği, gürültü kirliliği, toprak ve su kirliliğinde azalma) olacak şekilde toplam 378,9 milyon avro tasarruf sağlanacağını öngörüyoruz" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Togg’da geri sayım başladı! Togg T10X modelinin ilk sahipleri 29 Mart’ta belli olacak!

Avrupa Birliği ülkeleri, 2035'te benzinli ve dizel arabaları yasaklamayı onayladı!

Çiftçiye 2023 çay desteklemeleri ne zaman yapılacak? Çay destekleme 2023 ne kadar olacak? İşte il il destek ödemeleri...


Geri Dön