18 / 04 / 2024

Aksaray Sevgi Evleri projesinde son durum ne? 

Aksaray Sevgi Evleri projesinde son durum ne? 

Aksaray Belediyesi'nin kimsesiz çocuklar için hayata geçirdiği  ‘Sevgi Evleri’ projesinde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer projenin son durumu hakkında bilgi verdi. 



Aksaray Belediyesi tarafından kimsesiz çocuklar için yapılan ‘sevgi evleri’nin inşaatı aralıksız sürüyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; uaklaşık 10 bin metrekare üzerine inşa edilen sevgi evleri 8 bloktan oluşacak. Proje içerisinde bir adet idari bina olmak üzere güvenlik binası ve çocukların kaliteli zaman geçirmesi için sosyal tesis yer alıyor. Sosyal tesis içerisinde oyun alanları, kantin, dinleme alanı ve eğitici donanımların bulunduğu bölümler bulunuyor. Çocukların barındığı alanlarda yaş gruplarına göre iki farklı bloktan oluşacak olan sevgi evlerinin birinci bloğunda 0-6 yaş çocuk evi yer alırken, 7-18 yaş grubundaki çocuklar için 4 adet blok yer alıyor.

Aksaray Sevgi Evleri projesinde son durum ne? 

Proje hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Devlet koruması altında bulunan çocukların yurt ortamında değil de ev ortamında yetişmesi için bu projeyi başlattık. Projenin çocukların tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlandık. Projemiz ile devlet korumasındaki çocuklarımızın uygun ortamlarda büyümesini ve sosyal hayata aktif katılımlarını artırmak adına böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Projemiz 8 bloktan oluşacak. Şuan geldiğimiz süreç itibari ile tüm bloklarımızın temel betonunu attık. Kısa zaman içerisinde ikinci katların betonarme çalışmalarına başladık. Çocuklarımızın en güzel şekilde barınma ihtiyaçlarını karşılamak için biran önce inşaat çalışmalarımızı tamamlayarak hizmete açacağız.” dedi.

Aksaray'da Sevgi Evleri projesinin temel kazısı başlatıldı!


Geri Dön