19 / 04 / 2024

Alanya Demirtaş Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Alanya Demirtaş Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Alanya Belediyesi tarafından 23 Mahalleye hizmet verecek olan Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.




Alanya Belediyesi tarafından 23 Mahalleye hizmet verecek olan Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende 23 köy muhtarının hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdiği Başkan Yücel, “Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonu’nu 2017’nin Haziran ayında hizmete açacağız.” dedi.

 

Alanya Belediyesi’nin 2016 yılı projeleri arasında yer alan Kültür Merkezi ve Düğün Salonunun temel atma törenine Alanya Kaymakamı Dr.Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, MHP 23. Dönem Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Oda ve Dernek Başkanları, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

23 MAHALLEYE HİZMET VERECEK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet’imizin ilk nahiyeleri arasında yer alan Demirtaş Mahallesi’nde sosyal ve kültürel alanda büyük bir eksikliği giderecek, sosyal hayatı zenginleştirecek bir eserin temelinin atıldığını belirterek, ”Bölgenin acil ihtiyaçları arasında yer alan Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonu’nun yapımına başladık. Bin kişilik Kültür Merkezi ve Düğün Salonu’nu muzda; düğün salonu, nikah salonu ve gelin-damat odalarının yanı sıra kütüphane, internet odası, toplantı salonu, kütüphane ve yemek salonu bölümleri de bulunuyor” dedi.

 
4 MİLYON 321 TL YE İHALE EDİLDİ

Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonu, Demirtaş Mahallesi ve çevresindeki 22 mahallenin düğün, nişan, sünnet törenleri gibi organizasyonlarının da yapılacağı kaydeden Başkan Yücel, “ 4 Milyon 321 Bin TL’ye ihale ettiğimiz Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonumuz, iç tefrişatı ve çevre düzenlemesi, çevresindeki sosyal donatı alanları ile birlikte 7 milyon TL, eski para ile 7 trilyonluk büyük bir yatırımı bölgeye kazandırıyoruz” diye konuştu

 

 

GÜNEY VE KONAKLI MAHALLELERİNE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

Toslak ve Kestel Düğün Salonu’nu kısa sürede tamamlayıp hizmete sunduklarını ifade eden Başkan Yücel sözlerini şöyle sürdürdü, “Tesisi 2017 yılının Haziran ayında bitirip, halkımızın hizmetine sunacağız. Yine 2017 yılı içinde 7 mahalleye ortak hizmet verecek bir düğün salonunu ve sosyal tesisi de Güney Mahallemize yapacağız.  Batı da Konaklı Mahallesi için de bir düğün salonu projesi hazırlığımız var. Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonu’nun şimdiden halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 

 
DEMİRTAŞ KÖPRÜSÜ BİZ YAPACAĞIZ

Sık sık gündeme gelen Demirtaş Köprüsü’nün projesinin hazırlandığını ve ihalesinin yapılacağını belirten Belediye Başkanı Yücel, “Projesini tamamladığımız ve ihale aşamasına getirdiğimiz Demirtaş Köprüsünün temelini 2017 yılının ilk aylarında atacağız.” dedi.

 

HAYVAN BARINAĞI TAMAMLANDI

Demirtaş’a yapılan Hayvan Barınağı’nın tamamlandığını ve taşınma sürecinin başladığını söyleyen Başkan Yücel, “Demirtaş’a Ormandan tahsis ettiğimiz 25 dönümlük araziye, Avrupa’da bile benzeri nadir bulunabilecek, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Hayvan Barınağını inşa ettik. 2.5 Milyon TL’ye mal olan Hayvan Barınağımızın inşaatı bitti. Çevre düzenlemesi ve peyzajı tamamlandı. Yavaş yavaş taşınmaya başladık. Yakında açılışını gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

KOÇDAVUT YOLU’NUN 22 KM’SİNİ TAMAMLADIK

Koçdavut Yolunun 22 kmsinin tamamlandığını kaydeden Başkan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Demirtaş ve civar bölgeleri için hem tarihi, hem de nostaljik değeri bulunan Koçdavut- Kaplanhanı yolunu biz yapıyoruz. 26 km olan Koçdavut- Kaplanhanı arası yolun, 22 km’sinin altyapısını tamamlamış bulunmaktayız. Koçdavut yolunun gelecek yıl yayla sezonu öncesinde asfaltını atarak, bölge halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Ekiplerimiz şuan Koçdavut Yolu’nda çalışmaya devam ediyor.

 

MERKEZE ÇOK BÜYÜK YATIRIM YAPTIK

Alanya merkezde de 2.5 yılda çok büyük işler yaptık. Kırsala daha çok hizmet ediyorsunuz eleştirileri alıyoruz. Ancak merkeze yaptığımız projelerin büyüklüğü ve yatırım maliyetlerine bakıldığında merkezi ne kadar önemsediğimiz ortaya çıkar. Belediye Sarayı, Tavşandamı Rekreasyon Alanı ve Çevre Düzenlemesi Projesi, Kız Yurdu, Teleferik Projesi, Prestij Caddesi, Merkeze kazandırdığımız Sak Parkı ve Yıldız Parkı gibi parklar, Çöp Taksiler, taksi duraklarımız, bunlardan bazıları.


 

BU YIL TURİZM FESTİVALİNİ TAVŞANDAMI’NDA YAPACAĞIZ

Tavşandamı’na 6 Milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla günde 5 bin kişiyi ağırlayabilecek bir sosyal donatı alanı yapıyoruz. Tavşandamı’nda inşaat çalışmalarımız başladı. 2017 yılında hizmete açacağız ve mayıstaki Turizm ve Sanat Festivalimizin bir gününü orada yapacağız. Yakında Teleferik Projemizin de temelini atacağız. Yazın hep birlikte teleferikle Kale’ye çıkacağız. Küçükakdeniz Sanayi Sitesi’ne de kısa süre sonra başlayacağız.

 

 ALANYA’YA KÜLTÜR VE GENÇLİK MERKEZİ’Nİ KAZANDIRACAĞIZ

Türkiye’nin en büyük ve en güzel Kültür ve Gençlik Merkezi’ni Alanya’ya kazandıracağız. Kültür ve Gençlik Merkezi’nin temelini eski arıtmanın olduğu bölgeye yakın zamanda atacağız.  Biz Alanya’yı çok seviyoruz. O yüzden çalışmaya devam edeceğiz. Temel atma törenimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” 

 

Başkan Yücel’in ardından konuşan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya’nın her noktasında hizmetleri gördüklerini belirterek, ”Bizler kamu kurumları olarak Alanya halkına hizmet etmek için daima diyalog ve işbirliği içerisindeyiz. Demirtaş Bölgesine kazandırılan bu düğün salonu da önce köy olan şimdi mahalle statüsündeki 22 Mahalleye hizmet verecektir. Başkanımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

23 MAHALLE MUHTARINDAN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmaların ardından Demirtaş bölgesindeki 23 mahalle muhtarı adına Demirtaş Mahalle Muhtarı Ramazan Mecek, bölgeye yapılan hizmet ve yatırımlardan dolayı Başkan Yücel’e teşekkür plaketi verdi. Plaket töreninin ardından yapılan dua töreni ile Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonunun temeli atıldı.




Alanya Belediyesi



Geri Dön