24 / 04 / 2024

Alanya'nın turizm konusunda sorunları raporlandı!

Alanya'nın turizm konusunda sorunları raporlandı!

Alanya'da turizm konusunda yaşanan sorunlarla ilgili bir rapor hazırlattığını söyleyen Başkan Yücel, Alanya'da turizm konusunda yaşanan tüm sıkıntılarla ilgili detaylı bir rapor hazırlayıp, sorunları bir bir ortaya koyduk, dedi.



Alanya'da turizm konusunda yaşanan sorunlarla ilgili bir rapor hazırlattığını ve çok önemli sonuçlara ulaştıklarını söyleyen Başkan Yücel, "Alanya'da turizm konusunda yaşanan tüm sıkıntılarla ilgili detaylı bir rapor hazırlayıp, sorunları bir bir ortaya koyduk. Turizm konusunda yaşanan bu problemleri çözmek için turizmcilerle işbirliği içinde çalışacağız." dedi.


TURİZM İÇİN ALANYA İL OLMALIDIR 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven başkanlığında Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Turizm Koordinasyon Toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 


Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya'da bir kamuoyu araştırması yaptığını ve sorunları, olumlu veya olumsuz görünen konuları ve yapılabilecekleri tespit ettiklerini söyledi. Başkan Yücel, turizm geliştirilmesi için hazırlanan raporu toplantıda açıkladığını belirterek, "Çevre, Trafik, Esnaf, Acente, Asayiş, Emlak, Konaklama ve Eğitim, Havaalanı, Aktiviteler, Turizm ve Tanıtım konu başlıklarında turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları ortaya koyduk. Bu çalışmada Alanya turizminin çok detaylı bir röntgenini çektik. Çok önemli sıkıntılar var ama Alanya'nın il olması tüm sorunların çözümünü kolaylaştıracaktır. Alanya mutlaka il olmalıdır." dedi. 


ARITMALAR ve HANUTCULUK HALA SORUN 

Raporda ortaya konulan dikkat çekici sorunlarla ilgili bilgi veren Başkan Yücel, "Çevre konusunda arıtma sistemleri kaynaklı çevre ve koku kirliliğini, trafik konusunda park sorunu ve havaalanının sıkıntılarını, bisiklet yollarının yetersizliğini, esnaf konusunda hanutçuluk ve aynı ürünü satan dükkan sayısının artması, yan yana olması ve taklit ürünlerin satılmasını, konaklama konusunda şehir merkezinde 5 yıldızlı otel bulunmayışını ve her şey dahil sistemi ve düşük hizmet kalitesini sayabiliriz. 

Hanutçuluk ve diğer sorunların çözümü için önümüzdeki sezon önemli düzenlemeler getireceğiz" dedi. 


GAZİPAŞA HAVALİMANINDAKİ SORUNLAR GİDERİLMELİDİR 

Gazipaşa Havalimanının Alanya turizmi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Yücel, "Gazipaşa Havalimanında uçak ve araç park sorunu, terminal küçüklüğü, yolcu indirip bindirirken güvenlik sorunu var. Havayolunun şehirlerarası yola bağlandığı bölgenin de düzenlenmesi gerekmektedir. 

Bu sorunlar çözüldüğünde turizmin ulaşım ayağındaki sorunlar büyük ölçüde çözülmüş olacaktır." dedi. 


SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ 

Türkiye ve Alanya'nın daha iyi tanıtılması için Başkan Yücel, "Alanya Belediyesi olarak turizm komisyonumuz, Turizm ve Dış ilişkiler Ofisimiz bu raporda belirtilen sorunların çözümü ile ilgili çalışmalar yapmaktadır. Tüm turizm sektörü temsilcileri ile bir araya gelip çözüm noktasında birlikte hareket edeceğiz. Ben bütün fikir ve çözüm tekliflerinize açığım. Hep birlikte Alanya turizmini daha da nasıl geliştirip, ileriye götürebilirsek bana düşeni yapmaya hazırım." dedi. 

Antalya Hilal


Geri Dön